Klaus Iohannis: „PSD îi este frică”

klaus__iohannis_conferinta_de_presa_14279000
Sursa foto: Vremea noua

Într-o declarație susținută ieri la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a lansat un atac la adresa PSD, criticând practicile social democraților pentru boicotarea referendumului.

Redăm în continuare declarația președintelui:

„Pe 26 mai se votează la referendum şi PSD îi este frică, PSD îi este frică de acest vot la referendum şi face PSD ce ştie să facă PSD, încearcă să boicoteze acest vot la referendum. Vedem cu toţii cum activişti, oameni din conducerea PSD umblă peste tot în ţară, pe la judeţe, pe la primării, pe la conferinţe de presă, să explice oamenilor cum că acest referendum nu ar fi important, că nu ar trebui participat, ba chiar se vede că umblă pe la judeţe şi pe la primării ca PSD-iştii de acolo să îi convingă pe oameni nici să nu voteze la referendum. Este jalnică această încercare. Ba, mai mult, PSD încearcă şi instituţional să boicoteze acest referendum, a dat Dragnea ordin la CNA, la Consiliul Naţional al Audiovizualului, să ignore referendumul.

Referendumul este un scrutin care se ţine împreună cu europarlamentarele, dar este altceva. CNA, prima dată din istoria post-decembristă, a refuzat să acorde timpi de antenă pentru publicitatea referendumului. Ba ai mult, nici nu au vrut să ia în discuţie chestiunea. Şi când le-am trimis o solicitare cu un videoclip realizat de Administraţia Prezidenţială în care eu îi încurajez pe români să participe la referendum, atât, nu le sugerez răspunsul, au spus că acest clip este reclamă electorală şi să merg eu să mă descurc cu partidele. Auziţi ce obrăznicie din partea CNA! Este jalnic!

Dar, românii nu trebuie să se teamă, românii nu trebuie să se teamă să meargă la vot, să voteze la referendum şi la europarlamentare. Şi dacă vor românii să ştie de ce vor fi feriţi dacă votează, să se uite la ce s-a întâmplat în campanie în ţară. La Topoloveni, simpli demonstranţi, oameni care nu sunt de acord cu Dragnea şi îi înţeleg foarte bine, au fost pur şi simplu arestaţi pe loc, duşi la poliţie. Târgovişte, oraş frumos, cetate de scaun, a fost închis oraşul, fiindcă PSD-iştii au vrut în linişte să îşi facă campania electorală. Dreptul la vot este un drept câştigat de români în Decembrie ’89 prin sacrificiul suprem. Şi vă spun, români, nu irosiţi dreptul la vot, mergeţi, votaţi, nu vă poate lua nimeni acest drept. Nu vă temeţi, fiindcă dreptul la vot este al vostru! Şi pe 26 mai puterea este la voi! Mergeţi şi decideţi! Nu-i lăsaţi pe alţii, nu lăsaţi PSD să decidă în locul vostru! Pe 26 mai, la vot!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here