Klaus Iohannis, la Iași: Dacă pierdem independența justiției, atunci pierdem și șansa pentru autostrăzi, pentru spitale, șansa de a avea școli bune pentru copiii noștri

Sursa foto: facebook.com/pg/pnl.ro

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent, sâmbătă, la mitingul PNL de la Iași. Șeful statului și-a început discursul susținut în fața mulțimii cu o ironie la adresa PSD, în condițiile în care și social-democrații au organizat, joi, un miting în capitala Moldovei. 

”Am venit acum pe jos, am întâlnit foarte mulți oameni, dar nu știu cum se face, parcă nu bătea cu filmul pe care l-am văzut alatăieri. Oameni foarte primitori și dacă toate ar fi așa, ce bine ar fi. Dar lumea este doar câteodată așa cum vrem noi”, a spus Iohannis. 

Șeful statului a continuat criticându-i pe social-democrați, despre care a spus că sunt responsabili pentru faptul că România nu are autostrăzi, spitale regionale, dar are probleme cu respectarea statului de drept. 

”Mă întreabă unii de ce trebuie să facem referendum. Istoria nu este lungă, dar trebuie să mergem puțin în urmă ca să înțelegem de ce este important să votăm. Au venit niște oameni inimoși să îmi spună că Iașiul are nevoie de autostradă. Așa este! Atunci, de ce nu se face autostrada? Simplu, pentru că PSD guvernează. 

Alți oameni mi-au spus că ce bine ar fi să avem și noi în România niște spitale ca lumea, unde se poate duce omul să se trateze fără să dea șpăgi, fără complicații. Au perfectă dreptate. Noi avem bani europeni prevăzuți pentru spitale regionale de ani și ani. Nu avem spitale pentru că PSD guvernează.

Cam de doi ani și jumătate avem o problemă când vorbim despre justiție, stat de drept. Mai nou, problema este complicată pentru că avem unii infractori care s-au cocoțat în vârful statului. Așa nu se poate!

Îmi doresc, în România lucruri simple. De exemplu, o justiție dreaptă, independentă. Nu vrem nimic complicat. Doar că ei nu-și doresc acest lucru, pentru că au mici probleme. Unii sunt puțini condamnați penal, alții au procurori pe urmele lor. Și atunci s-au gândit să se cocoațe în vârful statului și să îndoaie legile. Nu pentru voi, ci ca să scape ei. 

Dacă pierdem independența justiției, atunci pierdem și șansa pentru autostrăzi, pentru spitale, șansa de a avea grădinițe și școli bune pentru copiii noștri, atunci începem să pierdem bani. Dacă îi lăsăm să ne strice țara nu vor plăti ei. Românii vor plăti. Din acest motiv vă spun că așa nu se poate”, a mai spus Klaus Iohannis

1 COMENTARIU

  1. Ba mosule dar justitia asta serioasa si independenta foc , nu gasi nici o problema la autostrada Behtel ce a costat un miliard 50 de km, sau la autostrada lui Rus demolata si reconstruita din km in km ? Zic ca trebuie vazut de ce justitia asta numara doar cacareze in loc de lucruri cu adevarat importante unde este nevoie de curaj si demnitate in apararea intereselor Romaniei . Restul sunt glume nemtesti , si independente fata de bunul simt si adevar .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here