Klaus Iohannis a refuzat numirea Olguţei Vasilescu şi a lui Ilan Laufer

foto presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi, printr-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, că a respins numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Transporturilor şi a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării Regionale. Potrivit şefului statului, cele două propuneri (Vasilescu şi Laufer) sunt ,,nepotrivite”, subliniind faptul că „e nevoie de miniștri care performează foarte bine”.

,,Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Este, după părerea mea, o soluție slabă. Soluția corectă pentru România ar fi fost și este înlocuirea unui Guvern care a creat multe probleme României.

Sunt de acord să se facă o remaniere, însă trebuie să țin cont de câteva lucruri. În primul rând e nevoie să ne amintim că ne aflăm în fața unei provocări grele. Președinția UE poate să ducă la un succes al României doar în măsura în care ministerele își fac treaba și abordarea României e una coerentă”, a declarat preşedintele Iohannis.

Gabriel Leş, Marius Budai, Nicolae Bădălău, Daniel Breaz, Alexandru Petrescu, Constantin Bogdan Matei urmează să depună jurământul, la ora 15:30, la Palatul Cotroceni.

,,Aşadar se revocă din funcţia de membru al Guvernului miniştrii Vasilescu, Andruşcă, Cojocaru şi Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor şi se numesc în funcţia de membru al Guvernului următorii: domnul Leş, Budăi, Bădălău, Breaz, Petrescu, domnul Matei. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite şi vor fi refuzate. Depunerea jurământului va avea loc la ora 15.30 în această sală”, a conchis Klaus Iohannis. 00:00

04:08Lista de miniştri propusă luni, după şedinţa CEx

Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor, în locul lui Lucian Șova.

Marius Budăi la Ministerul Muncii, în locul Liei Olguța Vasilescu

Gabriel Leș la Ministerul Apărării, în locul lui Mihai Fifor,

Niculae Bădălău la Ministerul Economiei, în locul lui Dănuț Andrușcă

Alexandru Petrescu la Ministerul Comunicațiilor, în locul lui Bogdan Cojocaru

Daniel Breaz la Ministerul Culturii, în locul lui George Ivașcu

Bogdan Matei la Ministerul Tineretului și Sportului, în locul Ioanei Bran

Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării, în locul lui Paul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here