Iohannis: „Drapelul este simbolul identității, independenței, suveranității”

iohannis
foto: stirimondene.fanatik.ro

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis astăzi, 26 iunie, un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Național.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Sărbătorim, în această zi, Drapelul Național, care, de peste 170 de ani, reprezintă pentru românii de pretutindeni simbolul identității, independenței, suveranității și unității noastre naționale.

Sub faldurile tricolorului s-au desfășurat toate marile evenimente care au marcat existența României moderne, precum și devenirea țării noastre ca membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, NATO și partener strategic al Statelor Unite ale Americii.

Drapelul nostru reprezintă un liant al trecutului, prezentului și viitorului și ne amintește de sacrificiile făcute de întreaga națiune pentru a avea, astăzi, un stat democratic și pluralist, în care drepturile fundamentale ale omului sunt protejate, iar principiile statului de drept sunt respectate.

Arborarea tricolorului este, de fiecare dată, un moment emoționant, în care trăim mândria de a aparține națiunii noastre. Identificăm drapelul cu pacea, securitatea și libertatea, dar nu trebuie să uităm că acesta este, în egală măsură, și un simbol al răspunderii pe care cu toții o avem pentru dezvoltarea societății noastre.

Prin celebrarea Zilei Drapelului Național, ne revine datoria morală de a transmite generațiilor tinere, prin exemplul personal, conștiința apartenenței la valorile noastre naționale, precum și a faptului că patriotismul nu înseamnă doar emoția unei sărbători, ci asumarea responsabilității de a contribui la progresul României.

Dragi români, suntem toți uniți de un singur pământ, o singură țară și un singur drapel, iar împreună suntem puternici!

La mulți ani României și tricolorului nostru!”

Cu această ocazie, Administrația Prezidențială iluminează Palatul Cotroceni în culorile Tricolorului.

1 COMENTARIU

  1. //Iohannis: „Drapelul este simbolul identității, independenței, suveranității”//
    ….. Frumoasa zicere, dar sa nu ne mai batem joc de Drapel !
    Altfel, vax identitate, vax independenta, vax suveranitate … nineaca ! ….. Doar vorbe-n vant !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here