Iohannis, atac la PSD: Dovada maximei ipocrizii este să negi tocmai fundamentele UE și apoi să ceri oamenilor votul

foto: romania-insider.com

PSD a îmbrăcat haina falsului patriotism, inducând oamenilor teama în Europa, dar a fi bun român și patriot nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxellesul, a declarat președintele Klaus Iohannis, la summit-ul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, organizat de PNL la București.

Iohannis a subliniat cât de important este ca românii, și cetățenii europeni în general, să voteze la alegerile pentru Parlamentul European, ce se vor desfășura pe 26 mai: ”Absenteismul înseamnă să le permitem altora să hotărască în locul nostru. Votul e cea mai bună formă de sancțiune la discursul populist, demagogic, care a devenit virulent și în Europa, și la noi”.

”Noi încă ne amintim ce înseamnă dictatura mediocrității care ține la putere un grup de priviligiați ai momentului. Europarlamentare sunt mult mai importante decât anii trecuți. Europa nu se poate întoarce în timp”, a mai punctat șeful statului.

”Ne trebuie votul românilor și-l vom avea! Această întâlnire e una foarte specială, fiindcă ne pregătim de europarlamentare și în această ecuație recunosc că sunt foarte bucuros să-l avem alături de noi pe candidatul PPE pentru Comisia Europeană. Lupta pentru o Europă mai bună e lupta noastră. Noi încă ne amintim ce înseamnă dictatura mediocrității care ține la putere un grup de priviligiați ai momentului. Europarlamentare sunt mult mai importante decât anii trecuți. Europa nu se poate întoarce în timp. 

PPE are capacitatea de a juca în continuare rolul de principală forță politică vizionară. Ca România să conteze este vital să avem o puternică reprezentare în cea mai puternică familie europeană.
PNL are o vocație europeană și tradiția apărării democrației. Dragi liberali, nu uitați niciun moment prețioasa moștenire pe care ați primit-o! Dacă veți fi hotărâți, de partea democrației și statului de drept, dacă le veți explica oamenilor câte beneficii li se refuză din cauza eșecului guvernării, oamenii vor fi alături de voi.

Oamenii sunt cei care se află în centrul construcției europene, iar instituțiile au misiunea de a fi în slujba oamenilor. Absenteismul înseamnă să le permitem altora să hotărască în locul nostru. Votul e cea mai bună formă de sancțiune la discursul populist, demagogic, care a devenit virulent și în Europa, și la noi.

PSD a îmbrăcat haina falsului patriotism, inducând oamenilor teama în Europa. Este modul pesedist cinic și iresponsabil de a face politică. Dovada maximei ipocrizii este să negi tocmai fundamentele UE și apoi să ceri oamenilor votul pentru a-ți trimite oamenii tăi să facă parte din aceste instituții pe care ei le hulesc.

A fi bun român și patriot nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxellesul”, a declarat Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here