Iohannis acuza: ,,Mi-aș fi dorit să promulg un buget bun pentru români, dar n-a fost să fie”

Sursa foto: DCNews

Președintele Klaus Iohannis a criticat, din nou, în termeni extrem de duri, Guvernul PSD-ALDE și în special modul în care acesta a gândit bugetul de stat pe acest an.

Rămas fără mijloace de a contesta Legea bugetului de stat, șeful statului a fost nevoit să o promulge.

”Legea bugetului am care am retrimis-o Parlamentului a ajuns la promulgare neschimbată. O zi, o singură zi, atât a alocat PSD în Parlament pentru reexaminarea unui proiect atât de important pentru țară. E de-a dreptul rea-voință refuzul PSD de a repara un buget care, evident, va genera efecte negative în economie. 

Mi-aș fi dorit să promulg un buget bun pentru români. Nu a fost să fie. Dintr-o logică exclusiv politicianistă, PSD nu a ținut cont de nimic și a mers mai departe cu bugetul rușinii naționale. 

Nici în acest an nu vom avea spitale și autostrăzi, dar vom avea noi taxe și impozite. Adevărul nu va mai putea fi contestat: PSD e singurul vinovat pentru întârzierea progresului României. 

Degeaba încearcă să găsească țapi ispășitori, Guvernul l-a aprobat cu o întârziere de 3 luni față de termenul prevăzut de lege

Majoritatea PSD, interesată de cumetrii politice și lupta împotriva justiției, demonstrează o gravă lipsa de responsabilitate

Populația suportă în fiecare zi costurile finale ale incompetenței și imposturii PSD

Experimentele unor așa-ziși vizionari din PSD amenință sectoare vitale Au făcut un buget bazat pe promisiunea că la rectificare se vor astupa anumite găuri. Sunt invocate cu cinism în discursuri populiste, categoriile cele mai vulnerabile, dar PSD nu e deloc interesat de acești oameni”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, seful statului a criticat dur, vineri, Guvernul pe tema OUG 114 (Taxa pe lăcomie) și pensiilor.

Acesta a apreciat că coaliția PSD-ALDE este toxică pentru România și i-a atras atenția premierului Dăncilă a mințit pensionarii, cărora le-a mărit pensiile doar la un sfert din ce a promis în programul de guvernare.

„Exemplul OUG 114 ne arată că guvernarea PSD este toxică pentru populația României, populație care zi de zi suporta costul experimentelor făcute de PSD, experimente ale unor așa – ziși vizionari din PSD.

Este un buget care să dea frumos pe hârtie, dar cu promisiunea că vor fi astupate anumite găuri.

Sunt invocate cu cinism anumite categorii defavorizate, dar deciziile politice arată că PSD nu este interesat de acești oameni.

În legătură cu pensiile, constat că la Guvern se trăiește într-o  lume paralelă. Nu, doamna prim – ministru nu ați mărit nimic anticipat, citiți programul de  guvernare din scoartă în scoarță, acolo scrie clar. (…) Creșterea  pensiilor din 2018 este doar la un sfert din ce ați promis și doar pe ultimul trimestru.

Știți cât e punctul de pensie acum? Nu e 1265 lei, cum ați promis, e 1100 de lei Abia în septembrie, cu creșterea promisă și nu știm dacă o veți respecta, va ajunge la suma promisă Ce nu imți creșteri anticipate reprezintă doar o acordare întârziată a drepturilor promise pensionarilor. Ăsta e adevărul Mereu alții sunt de vină, nu PSD, pentru problemele din sănătate, educație. Doamna ferește, nu PSD, ca și cum n-ar fi PSD la putere”,a declarat Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here