Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut

Sursa foto: dcnews.ro

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 10,7% în trimestrul IV 2018 faţă de trimestrul IV 2017. În aceeaṣi perioadă, înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au crescut cu 1,1% comparativ cu trimestrul IV din anul anterior, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica.

Potrivit INS, in trimestrul IV 2018 comparativ cu trimestrul corespunzător din anul 2017, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creṣtere la categoriile mopede ṣi motociclete ṣi autobuze ṣi microbuze cu 53,4%, respectiv cu 41,4% ṣi scădere la autoturisme cu 11,5%.

În ceea ce priveṣte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au fost înregistrate creṣteri la categoriile remorci ṣi semiremorci ṣi autotractoare cu 12,8%, respectiv cu 0,2% ṣi scădere la autocamioane cu 3,3%. Faţă de trimestrul III 2018, în trimestrul IV 2018 înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat scăderi atât pentru transportul pasagerilor cât ṣi pentru transportul mărfurilor cu 5,3% respectiv 4,3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here