Guvernul, acuzat de „măsluirea” şi „cosmetizarea” datelor economice. Opoziţia a cerut anchetă parlamentară

Viorica Dancila
Viorica Dancila | sursa foto: Cancan

PNL şi USR au cerut instituirea unei comisii de anchetă parlamentară privind rectificarea bugetară pozitivă făcută de guvernul Dăncilă, în noiembrie 2018, relatează News.ro.

USR şi PNL cer instituirea unei comisii de anchetă parlamentară privind rectificarea bugetară pozitivă făcută de guvernul Dăncilă, în noiembrie 2018. Dorim să aflăm cum Ministerul de Finanţe a făcut, în noiembrie 2018, o rectificare de buget POZITIVĂ, când datele economice arată că singura variantă de rectificare bugetară era în MINUS”, anunţă USR într-un comunicat citat de News.ro.

Senatorul USR Adrian Wiener a acuzat PSD de „cosmetizarea datelor economice” şi că guvernul Dăncilă „ar opera cu cifre măsluite”.

”Cosmetizarea datelor economice ale unui stat este o chestiune penală, chiar dacă juriştii PSD-ALDE au încercat să-i absolve de răspunderea ce le revine pe cei care au semnat pe ele. Noi vrem să ştim datele reale ale economiei româneşti, cât de mare este dezastrul în care ne-au târât Dragnea-Vâlcov-Teodorovici şi care sunt resorturile care-i determină pe aceştia să aducă România în prag de catastrofă economică. Aritmetica are un mare păcat: până la urmă, undeva, cifrele nu se adună, indiferent de cât de creativă este contabilitatea pe care ne-o propun Vâlcov şi Teodorovici. Faptul că deficitul din proiectul de buget pe 2019 aprobat în guvern a crescut, peste noapte, cu 1,3 miliarde de lei oferă încă un indiciu că guvernul Dăncilă operează cu cifre măsluite”, a spus Adrian Wiener.

A treia iniţiativă în tot atâtea zile

Joi, tot PNL şi USR au cerut Camerei Deputaților anchetarea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) privind activitatea din perioada 2018-2019. 

Vizate sunt modul de aplicare și respectare a prevederilor legale, a neutralității politice, proporționalității și individualizării sancțiunilor acordate de către Consiliu. 

Toate aceste iniţiative au venit după ce USR a depus două plângeri penale în urma sabotajului iniţiativei „Fără Penali de la Camera Deputaților”.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here