Gigantul rus Gazprom vrea să exploateze gaze și petrol în România

gaze_rusia_gazprom_yamal_56787654_00305900
Sursa foto: Economica.net

Gigantul rus Gazprom vrea să exploateze petrol și gaze în România, după ce investițiile în benzinării nu au mers conform planurilor, anunță zf.ro.

Prin urmare, în anul 2019, compania se va concentra în special pe lucrările de explorare și producție din piața locală. Anunțul a fost făcut de Vanja Aleksic, care începând cu vara lui 2018 a preluat conducerea NIS Petrol România – filiala locală a grupului petrolier sârb NIS, care este la rândul său deținut de Gazprom.

„Cele mai importante investiţii programate pentru anul viitor în cadrul NIS Petrol sunt orientate către operaţiunile de explorare şi producţie şi vizează proiecte noi de prospecţiuni seismice, forajul şi testarea unor sonde de explorare şi evaluare, precum şi intrarea în faza de productie experimentală”, a declarat Vanja Aleksic, potrivit sursei citate.

Publicația mai scrie că, potrivit celor mai recente informații, NIS Petrol are un portofoliu de șase perimetre de petrol și gaze pe teritoriul țării noastre. Data de începere a producției pentru o parte dintre acestea a fost fixată în intervalul următorilor doi ani.

Din cele şase perimetre în care NIS Petrol are calitatea de operator, patru concesiuni sunt pentru activităţi de explorare-dezvoltare şi exploatare în parteneriat cu compania canadiană East West Petroleum (două în judeţul Bihor – EX-2 Tria şi EX-3 Băile Felix şi două în judeţul Timiş – EX-7 Periam şi EX-8 Biled).

A cincea concesiune este deținută în parteneriat cu Zeta Petroleum și Armax Gaz. Este vorba despre concesiunea de dezvoltare și exploatare petrolieră în perimetrul DEE V-20 Jimbolia, județul Timiș.

Nu în ultimul rând, scrie aceeași sursă, cea de-a șasea concesiune pentru activități de explorare, dezvoltare și exploatare se află tot în județul Timiș, în perimetrul EX-12 Crai Nou. 

2 COMENTARII

  1. „Cantati la alta masa” cazaciocuri si manele sarbesti ! In afara votantilor pesedeilor, a mascariciului dan puric si a turnatorului securist greierele tudor gheorghe, NU SUNTETI BINEVENITI in Romania !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here