Frigărui de pui gustoase, pentru pofticioși și pofticioase

poza curierulnational.ro - frigărui de pui

Chiar dacă țineți sau nu dietă, nu-i așa că ați savura acum cu plăcere niște frigărui de pui apetisante, luate sfârâind de pe grătar? Mai ales că este o problemă cu carnea de porc și, pe cale de consecință, cu micii, în 2018?

Carnea de pui la grătar, un deliciu pentru ambele sexe

Nu există mâncare mai gustoasă decât un pui cu aceleași proprietăți nutritive și aspect cu al unui pui de țară, ca la bunica acasă.

Se știe că atunci când mănânci ceva ce îți place ai o stare de spirit pozitivă, rememorezi de cele mai multe ori clipe frumoase în care te-ai simțit cu adevărat bine, momente pe care reușești astfel ca să le aduci în realitate.

S-au făcut până și studii internaționale care și-au propus să analizeze științific dacă există diferențe între mâncărurile preferate de femei versus bărbați. Ce-i drept, există!

Doar că mâncărurile din topurile preferințelor celor două sexe nu sunt neapărat și cele mai sănătoase.

Astfel, dacă înghețata este liderul absolut, fiind preferată de ambele sexe, femeile preferă de asemenea ciocolata și prăjiturile, în timp ce bărbații sunt ahtiați după pizza și paste făinoase.

Psihologii spun că bărbații preferă mâncarea consistentă care să le ține de foame, în timp ce  femeile se feresc de mâncărurile foarte elaborate, pe motiv că, instinctiv, le amintește de faptul că trebuie depus un efort deosebit în bucătărie pentru a le pregăti.

Concluzia ce se desprinde cu claritate din asemenea studii făcute de cercetătorii internaționali (nu doar de către aceia britanici!) este aceea că o masă reconfortantă pentru femei este de obicei una ușor de preparat și care este în același timp și sănătoasă. De mâncat, ar mânca ele doar dulciuri dacă s-ar putea, dar pentru că au grijă de siluetă, se abțin pe cât pot de la acest răsfăț, pe care și-l permit extrem de rar.

Oricum, pentru că nu putem trăi doar cu înghețată, ciocolată și niște paste, niște frigărui de pui sunt o delicatețe pe care cu certitudine nu ar refuza-o nici doamnele, dar nici domnii.

Frigăruile de pui au avantajul că se prepară extrem de ușor, iar alături de un bol generos de salată sunt excelente. Fiind români, ce poate să fie mai apetisant decât niște carne pe grătar sfârâind, fie ea și de pui, spuneți și voi?

Evident, carnea de pui cu gust tradițional, autentic, este bună inclusiv alături de niște paste preparate din cereale integrale, chiar dacă este vorba de mai multe calorii decât în situația în care ne-am rezuma doar la câteva frigărui de pasăre și multă, foarte multă salată.

Preparate cu carne de pui de calitate, remedii pentru o bună sănătate

Cum românul este obișnuit încă de mic ca să aibă întotdeauna la masa de prânz luată în familie pe masă o ciorbă sau măcar o supă cu tăieței de casă, dacă respectiva fiertură este făcută și din bucăți de carne de pui LaProvincia, cu siguranță nimeni nu o va refuza. O fiertură de pui cu legume reprezintă și o alegere excelentă împotriva răcelilor și gripelor care bântuie în sezonul răcoros, așadar, iată un aliment-remediu la îndemâna oricui, un remediu care nu ar trebui să lipsească din meniu mai ales în familiile unde există persoane vulnerabile din acest punct de vedere: copii, bătrâni, suferinzi de boli cronice și cu imunitatea scăzută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here