Fondul European de Investiții instituie primele operațiuni de sprijinire a microfinanțării în România

radiooltenia.ro

Fondul European de Investiții sprijină microfinanțările în România cu 16.5 milioane lei, în cadrul Componentei investiționale de consolidare a capacităților a Programului UE pentru ocuparea forței de muncă și inovare social, informează Reprezentanța Comisiei Europene în România.

FEI urmează să crească capacitatea instituțiilor financiare românești Patria Credit și OMRO pentru sprijinirea microcreditelor și a împrumuturilor din categoria microfinanțărilor în România în cadrul Componentei investiționale de consolidare a capacităților a Programului UE pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială.

Datorită sprijinului gestionat de Fondul European de Investiții, în numele Comisiei Europene, două instituții de microfinanțare din România vor dispune de o capacitate mai mare de a acorda microcredite întreprinderilor mici.

  • Patria Credit va primi 10 milioane lei pentru a-și dezvolta portofoliul care îi vizează în mod special pe clienții vulnerabili care nu au acces la sectorul financiar tradițional;
  • OMRO România va beneficia de 6,5 milioane lei pentru achiziționarea și implementarea de noi soluții informatice care să vizeze creșterea eficienței și consolidarea analizei riscului de credit.

„Salutăm cu entuziasm lansarea punerii în aplicare a Componentei de consolidare a capacităților în România în cadrul Programului UE pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială. Astfel se va spori capacitatea instituțiilor financiare de a îmbunătăți accesul microîntreprinderilor la finanțare, întrucât acest aspect este esențial pentru dezvoltarea în continuare a activităților lor economice care generează multe locuri de muncă și contribuie la creșterea PIB-ului țării”, a declarat Pier Luigi Gilibert, directorul executiv al FEI.

Comisarul UE pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, Marianne Thyssen, a declarat: „Sunt încântată de semnarea primelor acorduri în cadrul EaSI vizând consolidarea capacităților în România. Sprijinul UE va permite Patria Credit și OMRO România să își consolideze capacitatea de a acorda microfinanțare microîntreprinzătorilor, inclusiv persoanelor vulnerabile, care se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește accesul la finanțare. Aceasta reprezintă o investiție judicioasă într-o Europă mai favorabilă incluziunii. 

1 COMENTARIU

  1. Oau azta da sprijin , cu acesti bani vom ajunge departe si vom reusi sa inchidem ultimile centre de cercetare . Vom avea SC de genul butiqurilor ce incarca brichete sau reparatii de pantofi etc . FEI este o mare binecuvantare pentru industria acestei tari . Apropo sexsopuri finanteaza ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here