FMI – vizită de două săptămâni la Bucureşti

sputnik.md

Șeful misiunii FMI pentru România, Jaewoo Lee, va conduce, la București, o delegaţie a Fondului Monetar Internaţional în perioada 27 mai – 7 iunie.

La finalul vizitei, misiunea va da publicităţii o declaraţie și ar urma să susțină o conferință de presă în data de 7 iunie, se arată într-un comunicat al Fondului Monetar Internaţional, remis luni AGERPRES.

Luni, o echipă FMI, condusă de Jaewoo Lee, a început o vizită de două săptămâni la Bucureşti, pentru a realiza evaluarea anuală a economiei româneşti, cunoscută sub denumirea Consultare pe Articolul IV. Echipa va discuta cu autorităţile române evoluţiile şi politicile economice. Vor avea loc întâlniri cu oficiali de la Ministerul Finanţelor Publice (MFP), Banca Naţională a României (BNR) şi alte agenţii guvernamentale, precum şi cu reprezentanţi ai sectorului privat şi ai organizaţiilor neguvernamentale”, a declarat reprezentantul rezident al FMI în România şi Bulgaria, Alejandro Hajdenberg.

În prezent, România nu are în derulare un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, însă instituţia financiară evaluează anual evoluţia economiei româneşti, în baza consultărilor pe Articolul IV.

Consultările constituie un exerciţiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre, care are ca scop examinarea situaţiei financiare şi economice la nivel naţional şi formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare şi economice de urmat pentru asigurarea stabilităţii şi a unei evoluţii pozitive la nivelul economiei, transmite Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here