DNA, despre judecătorii din înregistrarea de la DNA Oradea: Unul e încarcerat, doi nu au dosare, doi sunt pensionați

dna
sursă foto: cotidianul.ro

DNA vine cu noi precizări privitoare la înregistrarea de la DNA Oradea, în care se vorbea despre „liniștirea” unor judecători. Direcția precizează că în cazul a doi dintre ei nu au existat dosare, alți doi erau pensionați, unul încarcerat, iar pentru alți doi s-a dispus ulterior clasarea dosarelor.

”În cuprinsul discuției respective au fost vehiculate numele a șapte magistrați. 

În urma informării transmise de procurorul șef al Serviciului teritorial Oradea, persoană care nu apare în cuprinsul discuției prezumată a aparține unor procurori din cadrul acestei unități de Parchet, s-au constatat următoarele:

– în cazul a doi magistrați nu au existat dosare în lucru în perioada ianuarie 2018- octombrie 2018, 
– alți doi magistrați erau pensionați din 21.03.2013 și 24.11.2015, conform hotărârilor Plenului CSM de a înainta către Președintele României propunerea de eliberare din funcție, prin pensionare,
– unul dintre ei, la momentul purtării presupuselor discuții înregistrate, se afla în cursul executării unei pedepsei de 4 ani închisoare, 
– față de alți doi magistrați (din care unul nu a judecat niciodată cauze penale) s-a dispus ulterior o soluție de clasare. 

De asemenea, precizăm că două dintre persoanele participante la discuție nu își mai desfășoară activitatea în cadrul Serviciului teritorial Oradea iar o alta, la momentul discuției și ulterior acesteia, nu a avut în lucru vreo cauză cu magistrați”, a transmis DNA, printr-un comunicat.

Călin Nistor, procurorul care conduce interimar DNA, a dispus declanșarea unui control la DNA Oradea în cazul acestei înregistrări. De asemenea, a fost sesizată inspecția Judiciară pentru a verifica posibile abateri disciplinare săvârșite de procurorii din înregistrare.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here