Directorul Centrului Satelitar al UE, la sediul M.Ap.N.

Sursa foto: Huff.ro

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, a avut joi, la sediul M.Ap.N., o întâlnire oficială cu directorul Centrului Satelitar al Uniunii Europene (EU SATCEN), Pascal Legai.

Discuţiile au fost axate, cu precădere, pe subiecte de actualitate din domeniul apărării şi pe posibilităţi de cooperare şi instruire a specialiştilor din domeniul spaţial.

Ministrul Leş a afirmat că România doreşte să consolideze relaţia de cooperare cu structurile Uniunii Europene în general, şi cu EU SATCEN, în particular, şi a apreciat programul spaţial al Uniunii Europene şi rolul şi activitatea Centrului satelitar în contextul mai larg al Politicii Externe şi de Securitate Comună şi Politicii de Securitate şi Apărare Comună.

În cadrul discuţiilor, ministrul apărării naţionale a evidenţiat contribuţia României în cadrul NATO şi UE pe domeniul militar, atât cu experţi civili cât şi militari, cu accent pe schimbul de informaţii, şi a concluzionat că „aportul EU SATCEN este deosebit în contextul geostrategic actual şi al provocărilor tehnologice curente – securitatea cibernetică, inteligenţa artificială şi volumele mari de date – prin valoarea ridicată a produselor diseminate în cadrul procesului de avertizare a factorilor de decizie politico-militari şi militari”.

Cu acest prilej, ministrul Gabriel Leş i-a conferit lui Pascal Legai, „în semn de apreciere pentru fapte deosebite, care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României”, Emblema de Onoare a Armatei României, cu însemn de pace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here