De ce sa alegi sa cumperi un apartament in zonele rezidentiale

Desi piata imobiliara este in prezent extrem de diversificata, sa gasesti locuinta perfecta poate fi o adevarata provocare, mai ales intr-un oras mare, asa cum este Bucurestiul. Cum stii ce sa alegi cand ti se pun in fata atatea variante, care au, evident, avantajele si dezavantajele lor?

Un apartament in centrul orasului inseamna sa fii mai aproape de punctele tale de interes, dar nu si liniste sau cele mai noi dotari si finisaje. Sa nu mai vorbim despre starea imobilului sau de lipsa locurilor de parcare.

Totusi, la o prima vedere, fara a lua in calcul cazurile particulare, balanta inclina spre apartamentele noi, din cartierele rezidentiale, unde iti sunt puse la dispozitie numeroase facilitati si linistea pe care o cauti cu atata interes dupa o zi lunga, istovitoare.

Coditiile de viata intr-un imobil dintr-un complex rezidential sunt de departe superioare fata de cele din oricare alt cartier, oferindu-ti posibilitatea unui stil de viata modern si linistit.

Exista numeroase avantaje pentru care merita sa iei in considerare posibilitatea de a-ti cumpara un apartament intr-un complex rezidential, de la vecinii responsabili, la dotarile si finisajele moderne, la existenta locurilor de joaca si a locurilor de parcare.

Iata de ce nu ar trebui sa treci cu vederea apartamentele dintr-un complex rezidential atunci cand te gandesti sa iti cumperi o locuinta!

Spatiu generos. Apartamentele din zonele rezidentiale sunt concepute astfel incat sa satisfaca nevoia de spatiu. De regula, au o suprafata utila mai mare comparativ cu cele din blocurile vechi si sunt mai bine impartite, dupa cerintele actuale.

Unele apartamente noi permit chiar modificari dupa preferintele cumparatorului, toate acestea reprezentand avantaje de netrecut cu vederea atunci cand iesi la vanatoare de case. In plus, blocurile din ansamblurile rezidentiale beneficiaza de instalatii termice si electrice noi, ceea ce inseamna ca vei avea costuri de intretinere mult mai scazute.

Siguranta. Cea mai mare parte dintre blocurile vechi sunt dotate intr-adevar cu interfoane, dar acest lucru nu asigura siguranta 100%. Intr-un imobil din centrul orasului, accesul este mult mai facil din cauza faptului ca sunt amplasate in zone de trafic si, pe langa asta, nu au o persoana dedicata care sa asigure securitatea proprietarilor. Acest lucru nu este valabil si pentru blocurile din complexele rezidentiale, care au paza asigurata permanent si chiar control de acces pentru masinile si persoanele straine.

Facilitati numeroase. Stim cu totii cat de important este timpul, mai ales cand acesta este limitat si, dupa o zi de munca, trebuie sa faci cumparaturi, de exemplu. Nimeni nu isi doreste sa bata drum lung pana la primul supermarket. Avantajul de a sta intr-un ansamblu rezidential este ca ai la dispozitie numeroase facilitati printre care: farmacii, supermarket-uri, cabinete medicale, gradinite, locuri de joaca etc.

Si nu te ingrijora, cu toate ca majoritatea acestor complexe se afla la periferia orasului, sunt legate la mijloacele de transport in comun, astfel incat si din acest punct de vedere sa fii asigurat.

Daca ti-am starnit interesul pentru zonele rezidentiale, intra in legatura cu o agentie imobiliara care iti poate evidentia si mai clar avantajele de a locui intr-un astfel de complex. Top Home te poate ajuta cu toate informatiile de care ai nevoie cu privire la zonele rezidentiale cu apartamente noi si garsoniere noi Bucuresti.

Totodata, agentia iti poate da sfaturi foarte utile daca esti nehotarat si te poate directiona spre zona cea mai potrivita intereselor tale. Iti poate spune, de exemplu, de ce sa optezi pentru apartamente Berceni, ce avantaje ai acolo, ce utilitati, locuri de parcare etc. pentru a fi sigur ca zona respectiva se pliaza pe specificatiile si cautarile tale.

In plus, poti cere informatii cu privire la: raportul cost-suprafata, materialele de constructie, seriozitatea investitorului si a constructorului si costurile ulterioare achizitiei apartamentului, asa incat sa iti conturezi mai bine o idee despre ce inseamna o locuinta intr-un complex rezidential.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here