Cum transformi bucătăria tradițională într-un spațiu modern?

masa

Bucătăria nu mai este doar locul în care îți pregătești mâncarea și o savurezi alături de cei dragi, ci s-a transformat într-o încăpere multifuncțională, care să corespundă nevoilor  tale. 

O mare parte din timp ți-l petreci aici, în jurul mesei, fie că mănânci, gătești sau pur și simplu stai la o cafea. De aceea, masa de bucătărie trebuie să fie practică, să nu ocupe mult spațiu, dar să aibă și un aspect plăcut care să se potrivească cu stilul bucătăriei.

4 detalii de care ții cont când alegi masa pentru bucătărie

Este o mare provocare atunci când dorești să cumperi această piesă de mobilier, așa ca vei căuta printre ofertele abundente, existente in magazinele fizice din oraș sau în cele din mediul online, pentru a găsi produsele care se mulează pe dorințele tale. De exemplu magazinul Mobila DMD îți oferă o gamă variată de produse, asa ca merita sa arunci o privire.  

Tine cont de câteva detalii importante: 

• Spațiul. Alege o masă care să se încadreze în spațiul de care dispui. Nu în orice bucătărie modernă se potrivește o masă de mărime mare. Ar fi mai bine dacă ai alege o masă mai mică, precum cele din cafenele. Aceste modele sunt mai potrivite într-o casă în care locuiesc două persoane. Altă variantă este masa de bucătărie care se mărește la nevoie, atunci când sunt mai mulți oameni, sau una care se strânge atunci când nu o folosești în mod normal. Aici trebuie să ținem cont și de mărimea scaunelor sau dacă ele au brațe. Chiar dacă par că se potrivesc de minune cu masa aleasă, s-ar putea să ocupe prea mult spațiu în jurul mesei și să nu fie alegerea potrivită. În mod normal, este bine ca în jurul mesei să se păstreze o distanță de aproximativ 80 de cm pentru a putea manevra cu ușurință scaunele. Ține cont de acest aspect și măsoară cu atenție spațiul disponibil, pentru a nu încărca inutil încăperea. De exemplu, aceste mese pentru bucătărie se prezintă sub diverse dimensiuni, forme, culori, materiale, de aceea ar fi bine sa alegi modelele potrivite daca esti pe cale sa realizezi o astfel de investitie.   

• Stilul. Masa de bucătărie trebuie să se potrivească cu piesele de mobilier și cu celelalte elemente de decor. Nu ar trebui să fie o mare problemă! Nu alege o masă modernă pentru un decor tradițional și nici invers. Dacă bucătăria este de culoare închisă atunci alege masa de bucătărie în aceleași nuanțe. Pentru o amenajare contemporană, alege o masă din sticlă sau marmură. Stilul industrial are nevoie de o masă din metal. Tot ce este important este să se armonizeze cu restul pieselor de mobilier. La bucătăriile de tip „insulă” nu mai este nevoie de o masă independentă. 

• Forma. Atunci când vine vorba despre forma mesei de bucătărie, nu trebuie să  îți faci griji! Se găsește în toate formele, ovală, rotundă, pătrată sau dreptunghiulară. Există câteva modele de mese care pot avea două forme diferite- extinzând un pătrat sau un cerc cu încă o bucată se poate transforma într-un oval sau un dreptunghi. În cazul în care locuința e plină de copii mici, e bine să optezi pentru o masă rotundă sau ovală, astfel nu există riscul de a se lovi în colțuri. O masă pătrată, proporțională cu spațiul disponibil, poate crea o atmosferă intimă. O masă dreptunghiulară, alături de scaune bine alese, poate să dea o notă de eleganță bucătăriei. Mesele rotunde te îndeamnă la comunicare. La o astfel de masă toată lumea are contact vizual, de aceea încurajează socializarea. 

• Materialul. Când alegi materialul din care este confecționată masa de bucătărie, este bine să ai în vedere câteva aspecte: cât de des va fi folosită, stilul amenajării existente, nevoia de a o muta și scopul mesei. Dacă ai copii, alege ceva ușor de curățat și rezistent în timp. Pe piață există mese confecționate din diferite materiale, sticlă, pal, lemn, inox, fier forjat etc. Ca să fie mai ușor, te poți ghida după materialele și accesoriile folosite la realizarea dulapurilor de bucătărie. 

Adaugă o nota personala bucătăriei tale! 

După alegerea principalului obiect din bucătărie, masa, ar fi bine să ții cont de câteva trucuri pentru ca aceasta să devină, într-adevăr, un spațiu primitor: 

• Plantele înviorează orice încăpere, așadar ele nu trebuie sa lipsească. Acestea vor adăuga prospețime spațiului și vor aduce un colț din natura in interiorul casei. Plantele aromatice sunt cele mai potrivite într-o asemenea încăpere, caci poti să le folosești și la prepararea mâncării. Intra pe acest link pentru a citi mai multe informatii despre acestea. 

• Bolul cu fructe dă culoare bucătăriei, dar devine și un punct focal, îndemnându-i pe membrii familiei să mănânce din acestea. 

• Uleiurile esențiale vin în ”ajutorul” hotei care, oricât de puternică ar fi, nu elimină în totalitate mirosurile de mâncare. 

• Culorile folosite trebuie să fie vesele așa că poți investi în suporturi pentru farfurii, fețe de masă, șervețele în culori vii. Așadar, ținând cont de aceste mici trucuri poți să te bucuri din plin de acest spațiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here