Cum să alegi cabina de duș ideală pentru baia ta

cabina dus
Sursa foto: https://pixabay.com/ro/du%C5%9F-%C5%A3igl%C4%83-baie-interior-de-lux-389273/

Baia reprezintă, de regulă, cel mai mic și mai problematic spațiu din locuință atunci când vorbim de amenajarea interioară. Acest lucru se datorează în principal faptului că instalațiile și soluțiile tehnice utilizate în baie pot limita opțiunile pe care le ai la dispoziție în materie de piese de mobilier destinate acestui spațiu. Principala decizie pe care trebuie să o iei în acest caz se referă la montarea unei căzi sau a unei cabine de duș cu cădiță inclusă. Iată care sunt situațiile în care este avantajos să optezi pentru varianta cabinei de duș și cum să o alegi pe cea potrivită pentru baia ta.

Când este avantajos să alegi o cabină de duș pentru baie

Deși imaginea unei căzi de dimensiuni considerabile în care să te relaxezi la finalul unei zile pare una ideală, în realitate lucrurile sunt diferite. Majoritatea apartamentelor includ băi de dimensiuni mici, în care montarea unei cabine de duș este mult mai practică.

În plus, timpul destinat relaxării la finalul zilei s-a redus considerabil, motiv pentru care tot mai multe persoane aleg varianta cabinelor de duș în detrimentul căzilor. Mai mult decât atât, în cazul băii, chiar și economisirea unui spațiu minim de 1 m contează.

Din fericire, există o gamă diversă de cabine de duș pe care le poți alege pentru a se potrivi stilului de amenajare ales pentru baie. Important este ca acest spațiu să arate bine și să rămână funcțional, la finalul proiectului de amenajare.

Iată care sunt principalele criterii de selecție ale unei cabine de duș potrivite pentru baia din locuința ta!

Dimensiunile cabinei de duș

Primul criteriu de selecție de care trebuie să ții cont se referă la dimensiunile cabinei de duș. În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, trebuie să alegi produsul potrivit.

  • Dacă baia pe care o ai la dispoziție este de mici dimensiuni (3 mp), este recomandat să optezi pentru o cabină de duș cu cădiță inclusă de 80×80 cm. Astfel, aceasta va fi suficient de încăpătoare pentru a asigura confortul tău la duș însă nu va ocupa mai mult spațiu decât ai disponibil în baie.
  • Dacă baia din locuința ta este de dimensiuni mai mari (4-5 mp), atunci este indicat să optezi pentru o cabină de duș mai spațioasă, de 90-90 cm sau chiar mai mare.
  • Indiferent de lățimea și lungimea cabinei de duș alese, înălțimea recomandată în cazul acestor produse este de 200 cm.

Forma cabinei de duș

După stabilirea dimensiunilor potrivite pentru cabina de duș, trebuie să decizi și care este forma potrivită a acesteia: dreptunghiulară, pătrată sau rotundă. Selecția acestora se face prin raportarea la designul general al băii.

  • Dacă ceea ce vrei este să economisești spațiu, este recomandat să optezi pentru o cabină de duș rotundă.
  • Dacă te interesează o opțiune avantajoasă ca și preț, cabinele de duș pătrate reprezintă alegerea ideală.
  • Dacă baia ta este de dimensiuni generoase, poți investi într-o cabină de duș dreptunghiulară, de dimensiuni mai mari.

Materialul utilizat pentru confecționarea cabinei de duș

În acest caz, specialiștii recomandă selecția cabinelor de duș cu sticlă securizată, transparentă sau accesorizată cu diverse imprimeuri. Grosimea acesteia reprezintă criteriul de selecție care va face diferența în această etapă. Iată ce trebuie să știi pentru a face alegerea corectă:

  • Dacă te interesează cea mai rezistentă variantă din această categorie de produse, poți opta pentru o cabină de duș cu sticlă securizată de 5 mm grosime.
  • Modelele de cabine decorate cu diverse desene și cu profile din aluminiu sau cromat sunt, de asemenea, cele mai practice atât ca și design cât și în ceea ce privește intimitatea asigurată.

Acum că ai descoperit principalele criterii de selecție ale unei cabine de duș, poți alege produsul potrivit pentru baia ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here