Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedinte ASF: Vom efectua o analiză comparativă a legislaţiei RCA din alte ţări europene unde există clienţi cu risc ridicat

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va demara o analiză a situaţiei concrete din piaţa asigurărilor auto oblogatorii (RCA) din România şi a convergenţei legislaţiei locale cu cea europeană, acesta fiind unul dintre primii paşi în pregătirea răspunsului către Comisia Europeană care atras atenţia că noile reglementările care se aplică deja de un an în România încalcă directivele euro­pene.

„ASF analizeaza constatările comunicate de Comisia Europeană referitoare la implementarea prevederilor directivei nr. 138/2009 si a directivei nr. 103/2009 si totodata a constituit un grup de lucru extins (…). Analiza va avea în vedere convergenţa legislatiei româneşti cu cea europeană, precum şi situaţia concreta a pieţei din România Totodată, vom efectua şi o analiza comparativă a cadrului legal din alte tări euroepene, unde există noţiunea de client cu risc ridicat şi soluţii de alocare a acestor clienţi, prevederi similare existând şi în Austria şi Belgia. De asemenea, vom avea în vedere si posibile masuri care să creasca gradul de cuprindere în asigurare, ca factor de gestionare a riscului cu efect de menţiere a primei la un nivel acceptabil”, a explicat Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedinte al ASF responsabil cu sectorul asigurărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here