Conducerea Universităţii din Bucureşti condamnă în mod ferm acţiunea de intimidare a jurnalistei Emilia Şercan

universitatea bucuresti

Conducerea Universităţii din Bucureşti condamnă în mod ferm acţiunea de intimidare a jurnalistei Emilia Şercan, potrivit unui comunicat transmis de Universitatea Bucuresti.

Redam mesajul transmis de Universitatea din Bucuresti:

„Suntem profund îngrijoraţi de situaţia jurnalistei Emilia Şercan şi condamnăm în mod ferm acţiunea de intimidare a acesteia. Solicităm instituţiilor statului să depună toate eforturile pentru aflarea şi sancţionarea celui sau celor în cauză, potrivit normelor legale în vigoare.

Libertatea presei este un bun democratic intangibil care trebuie protejat atât de către instituţiile statului, cât şi de către societatea civilă, în ansamblul său. Considerăm că vigilenţa şi reacţia instituţiilor statului trebuie să vină în sprijinul protejării siguranţei şi a vieţii jurnaliştilor, a căror activitate contribuie în mod esenţial la evoluţia şi modernizarea societăţii.

Munca doamnei Emilia Şercan – jurnalist de investigaţie şi cadru didactic universitar -, pusă în slujba demascării imposturii academice, a contribuit în mod semnificativ, în ultimii ani, la întărirea integrităţii şi eticii academice în spaţiul universitar românesc.

Ne solidarizăm cu jurnalista Emilia Şercan şi cu toţi jurnaliştii care îşi dedică profesia aflării adevărului. Prin efort propriu, prin sacrificiu personal, jurnaliştii sunt cei care, prin mecanismele recunoscute, veghează la bunul mers al societăţii, la respectarea statului de drept sau a dreptăţii sociale. Credem cu tărie că puterea conferită în mod constituţional presei trebuie apărată atât de către instituţiile statului, cât şi de către societatea civilă, împotriva oricărei încercări de intimidare, cenzură sau atentat la siguranţa şi viaţa unui jurnalist.

Universitatea din Bucureşti îşi reafirmă angajamentul pentru apărarea statului de drept, a independenţei puterilor în stat, precum şi pentru susţinerea şi protejarea libertăţii de gândire şi a libertăţii cuvântului.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here