Comisia Europeană, avertisment pentru România: Ordonanța LĂCOMIEI, potențial impact negativ asupra creditelor și asupra deciziei de investiții în România

Sursa foto: DC News

Ordonanța de urgență 114/2018 (taxa pe lăcomie) este un potențial pericol pentru economia României, avertizează Comisia Europeană.

Taxa, introdusă de Guvern între Crăciun și Revelion, constituie un risc în prognoza economică pentru România, având potențiale efecte negative asupra creditării și asupra deciziilor de investiții în țară., spune specialiștii europeni.

În raportul Prognozei economice de iarnă, emisă joi, economiștii de la Bruxelles arată că estimarea guvernului de la bucurești este mult prea optimistă față de calculele Comisiei Europene.

 „Pe lângă un potențial impact negativ asupra creditelor, impactul ordonanței de urgență din decembrie ar putea avea un efect mult mai larg. De exemplu, creșterea semnificativă a imprevizibilității mediului de afaceri din România poate avea un impact negativ asupra deciziilor de investiții. Evoluția investițiilor în 2019 va depinde în mare măsură de impactul politicilor introduse în decembrie 2018 asupra sectoarelor bancar, energetic și de telecomunicații. Contribuția exporturilor nete la creșterea economică este de așteptat să rămână negativă, dar progresiv mai mică în 2019 și 2020”, spune CE în prognoza sa de iarnă, potrivit hotnews.

Pe anul 2019, Comisia prognozează p creștere economică a României de 3,8%, iar guvernul estimează  5,5%

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here