Cluburile sportive studenţeşti trec la Universități

sport
sursă foto: Olympic.org

Cluburile sportive studenţeşti cu personalitate juridică, înfiinţate, potrivit legii, prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale, vor funcţiona, începând din noul an universitar, în subordinea instituţiilor de învăţământ superior de stat.

Decizia vizează descentralizarea activităţii celor 30 de cluburi sportive studenţeşti existente la ora actuală. Anterior acestei modificări, cluburile sportive studenţeşti funcţionau în subordinea MEN.

Hotărârea stabileşte şi forma de conducere a acestor cluburi. Astfel, directorul, care va avea şi calitatea de ordonator terţiar de credite, va fi numit de rector, în urma promovării concursului organizat de instituţiile de învăţământ superior de stat, în maximum 3 luni de la data intrării în vigoare a actului normativ adoptat astăzi.

Numirea şi eliberarea din funcţie a directorului se fac prin decizie a rectorului instituţiei de învăţământ superior de stat, în condiţiile legii.

Directorul clubului încheie un contract de management pentru o perioadă de patru ani cu rectorul instituţiei de învăţământ superior de stat. Până la data organizării primului concurs public, conducerea executivă a clubului sportiv universitar este asigurată de directorul în funcţie la data preluării. Bugetul anual al cluburilor sportive universitare din subordinea instituţiilor de învăţământ superior de stat va fi aprobat de rector.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here