Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, in crestere

Sursa foto: Ziua de Cluj - Realitatea.net

În martie, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 14,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,6%, potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica ( INS).

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 8,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,2%.

Potrivit INS, in perioada 1.I-31.III.2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada 1.I-31.III.2018 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,4%, respectiv cu 8,5%.

Martie 2019 comparativ cu februarie 2019

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna martie 2019, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 14,7% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+22,9%), vânzările de produse nealimentare (+14,6%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+10,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2019, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 0,6%, datorită creşterilor din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,8%) și din vânzările de produse nealimentare (+0,7%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,8%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna martie 2019, comparativ cu luna martie 2018 a înregistrat o creştere cu 8,4% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+18,5%) şi la vânzările de produse nealimentare (+11,7%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au rămas la acelaşi nivel.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2019, comparativ cu luna martie 2018 a înregistrat o creştere cu 9,2%, datorită creşterilor din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+18,9%), vânzările de produse nealimentare (+13,0%) și din vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,7%).

Perioada 1.I-31.III.2019 comparativ cu perioada 1.I-31.III.2018

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-31.III.2019, comparativ cu perioada 1.I-31.III.2018 a înregistrat o creştere cu 8,4% datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,7%), vânzărilor de produse nealimentare (+11,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,9%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I31.III.2019, comparativ cu perioada 1.I-31.III.2018, a înregistrat o creştere cu 8,5% datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,6%), vânzărilor de produse nealimentare (+11,7%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,1%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here