Cele mai bune uși metalice de intrare – Ghidul cumpărătorului

usa metalica
Sursa foto: https://static-content.mathaus.ro/medias/sys_master/images/h57/h95/h00/8812274057246.png

Pentru a beneficia de siguranța ta și a lucrurilor tale personale, trebuie să alegi produsul potrivit din categoria celor mai bune uși metalice de intrare. Întrucât acestea asigură primul contact cu oaspeții, este important să o alegi pe cea potrivită atât din punct de vedere estetic, cât și din categoria celor care sunt sigure și rezistente. Iată ce trebuie să știi pentru a face alegerea corectă!

Designul potrivit

Atunci când vrei să alegi o ușă metalică de intrare, acorzi în primul rând atenție designului acesteia. Iată care sunt opțiunile pe care le ai la dispoziție și situațiile în care fiecare dintre acestea sunt recomandate:

 • Uși de intrare tradiționale – Deși în trecut ușile de intrare din lemn erau considerate cele specifice stilului tradițional de amenajare, în prezent cele metalice au devenit cele mai populare, datorită rezistenței sporite pe care acestea o asigură.
 • Uși de intrare moderne sau minimaliste – Acestea sunt mai ușor de întreținut, asigurând și un plus de diversitate stilistică și cromatică. În plus, ușile metalice se remarcă prin simplitate, ergonomie și rafinament, caracteristici esențiale ale designului interior minimalist.

Dimensiunile ușilor metalice de intrare

Un alt factor esențial, de care trebuie să ții cont, atunci când alegi ușa de intrare potrivită se referă la dimensiunile acesteia.

 • Astfel, poți opta pentru un model standard, care are de regulă dimensiuni cuprinse între 70-100 cm lățime, 2 m înălțime și o grosime de 7-8 cm.
 • În cazul în care spațiul pe care îl ai disponibil pentru ușă nu corespunde dimensiunilor standard, poți opta pentru modele mai înguste, mai late sau mai înalte, realizate la comandă, atunci când acestea nu sunt disponibile în magazinele specializate.

Sursa foto: https://static-content.mathaus.ro/medias/sys_master/images/h67/h35/h00/8869034000414.png

Izolație fonică și termică

Ușa de la intrarea în locuință trebuie să fie aleasă astfel încât să asigure un grad sporit de izolație fonică și termică. Acest factor esențial este influențat de diverși factori importanți, printre care se numără și grosimea stratului de spumă și vată minerală utilizate în interior.

 • Pentru a avea certitudinea unei alegeri corecte, este recomandat să optezi pentru un produs care asigură un grad de izolație în valoare de 35-40dB. Poți afla această valoare din cartea tehnică a ușii.
 • Izolația fonică și termică superioară, asigurată de o ușă metalică de intrare de calitate superioară, îți va oferi un nivel sporit de confort în interiorul locuinței. Astfel, nu vei fi deranjat de zgomotele din exterior și nu vei resimți efectele negative ale diferențelor de temperatură dintre exterior și interior.

Siguranța persoanelor și a bunurilor

Întrucât ușa metalică de la intrarea în casă asigură primul contact cu persoanele din afara locuinței, gradul de securitate asigurat de aceasta reprezintă un criteriu de selecție esențial. Aceasta reprezintă primul punct vulnerabil al propriei tale siguranțe și a bunurilor din interior.

 • Din acest punct de vedere, ușile realizate din materiale metalice și cele cu armătură sunt mai sigure decât produsele realizate din alte materiale.
 • Pentru a beneficia de siguranță maximă, trebuie să acorzi atenție și altor accesorii importante: yala, complexitatea cheilor utilizate pentru încuierea ușilor, cât de robuste sunt balamalele în care aceasta va fi fixată și posibilitatea de controlare a ușii de la distanță, cu ajutorul telecomenzii.
 • Ușile metalice de intrare din clasele RC2- RC4 asigură un grad superior de protecție, chiar și împotriva încercărilor de pătrundere forțată în locuință.
 • Poți alege uși metalice de intrare cu una sau două încuietori sau poți opta pentru produse prevăzute cu până la opt șuruburi robuste, utilizate pentru fixare si infiletare.
 • Ușile cu yale monobloc cu 3 bolțuri și o yală fixată în partea superioară a ușii sunt suficiente pentru locuințele standard.

Ușile metalice de intrare asigură un grad sporit de rezistență la efracție, ce variază în funcție de modelul ales. Acestea sunt usor de întreținut pe termen lung întrucât nu se pătează cu ușurință, pot fi curățate rapid și rezistă bine la intemperii. Mizează pe calitate, siguranță și confort sporit atunci când alegi ușa metalică de intrare în locuința ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here