Cea mai mare tranzacție cu un proiect de birouri încheiată vreodată în afara Bucureștiului

agasi.ro

Vânzarea The Office Cluj Napoca de către Ovidiu Șandor și NEPI Rockastle grupului Dedeman reprezintă cea mai mare tranzacție cu un proiect de birouri încheiată vreodată în afara Bucureștiului și stabilește un reper important în ceea ce privește prețul și lichiditatea activelor imobiliare „prime” din orașele secundare.

Compania de consultanță imobiliară JLL a reprezentat exclusiv compania Mulberry Development în vânzarea The Office, care este și cea mai mare tranzacție încheiată în acest an în România.

The Office este cel mai mare proiect de birouri din Cluj-Napoca, având o suprafață de 61.000 de metri pătrați închiriați integral și este certificat BREEAM Excellent.

Prin această tranzacție, Cluj-Napoca își recâștiga poziția pe harta investițiilor imobiliare din România. După ce anul trecut am văzut două tranzacții semnificative, dar mai mici pe această piață, respectiv vânzarea clădirii de birouri Maestro și a parcului logistic CTPark, preluarea The Office dovedește că există lichiditate pentru produsele instituționale din Cluj.

”Vânzarea The Office este un <<benchmark>> (o referință importantă) în ceea ce privește prețul produselor prime din orașele secundare. Coordonarea procesului de vânzare ne-a oferit posibilitatea să demonstrăm apetitul ridicat al investitorilor pentru acest proiect și să identificăm care sunt cu adevărat grupurile interesate în achiziția de clădiri de birouri în orașele secundare”, a adăugat Andrei Văcaru, Head of Capital Markets JLL România.

Grupul Dedeman, un nume relativ nou pe piața investițiilor imobiliare, este la a doua tranzacție încheiată în ultimul an în România, iar profesionalismul lor si capacitatea de a duce la bun sfârșit tranzacții de referință încurează încrederea pieței în capitalul românesc.

”Este îmbucurătoare afirmarea cumpărătorilor privati români ca jucători importanți pe piața tranzacțiilor imobiliare instituționale. România ar avea de câștigat dacă, pe lângă aceștia, am avea și fonduri de investiții sau fonduri de pensii locale, precum în Ungaria sau Cehia”, a precizat Andrei Văcaru.

Numărul și volumul proiectelor aflate în negociere creează premisele unui an mai bun decât 2018, în care am putea vedea un volum de tranzactii de circa 1,2 miliarde de euro si mediul propice ca un număr mai mare și mai divers de cumpărători să se uite spre România.

Se estimează că în acest an se va observa o creștere a tranzacțiilor de mari dimensiuni, doar în portofoliul JLL având încă două tranzacții semnificative care ar trebui să fie închise până la sfârșitul primului semestru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here