Ce trebuie să știu când cumpăr o nouă saltea

saltea 1

Alegerea unei noi saltele poate fi un chin când ne uităm la câte modele sunt disponibile, de aceea este important să știți din timp la ce aspecte să fiți atenți când faceți achiziția, pentru că un somn odihnitor poate face diferența pe termen lung în ceea ce privește sănătatea. Pentru sfaturi despre cum să facem cea mai bună alegere am apelat specialiștii din cadrul magazinului online EXPERT SALTELE .

În primul rând este important să știm când trebuie să schimbați salteaua. În general, schimbarea acesteia trebuie făcută o dată la șapte – opt ani deși, sunt și saltele cu o durată de viață mai îndelungată, de până la 12 ani. O saltea ce nu se află în cele mai bune condiții va oferi și un somn pe măsură. După șapte ani de utilizare, conform unor studii, v-ați petrecut mai mult de 20.000 de ore pe saltea, ceea ce este foarte mult. Adăugați la asta transpirația acumulată de-a lungul timpului, plus celulele de piele ce le pierdem în fiecare zi, iar asta poate spune povestea unei saltele.

Dacă descoperiți că ați avut un somn mai odihnitor în alt pat, ori realizați faptul că somnul nu mai este la fel de grozav ca în trecut, ori vă treziți cu dureri de spate sau un pic “înțepeniți”, atunci mai mult ca sigur trebuie să faceți o investiție într-o nouă saltea. O saltea ce este încă potrivită pentru tine este o saltea în care nu te miști prea mult noaptea, vă treziți mai rar din somn, iar dimineața nu aveți dureri de spate sau crampe musculare. Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, atunci salteaua dumneavoastră este încă în condiții foarte bune.

Cât de mare ar trebui să fie salteaua? Multe persoane nu realizează cam care ar trebui să fie dimensiunea patului. Deși o saltea cu lățimea de 140 cm poate fi catalogată ca fiind pentru două persoane, confortul oferit de această dimensiune nu e grozav. Pentru ca un pat de două persoane să fie confortabil, salteaua trebuie să aibă o dimensiune de 160 cm. Evident, depinde mult și de fizicul fiecărei persoane, dar pentru un somn cât mai odihnitor, un pat de două persoane ar trebui să aibă o lățime minimă de 160 cm. Cu cât mai mare cu atât mai bine.

Saltelele pot fi de mai multe tipuri, în funcție de tehnologia utilizată.

Saltele cu arcuri

Aceasta este o saltea mai tradițională și oferă o senzație mai elastică. Pentru că au arcuri, tensiunea acestora poate fi diferită, în funcție de nevoi: pot fi mai dure sau mai moi. Aceste saltele sunt durabile în timp, se aerisesc mai ușor și oferă un suport destul de bun corpului. Totuși, per general, tipul acesta de saltele sunt ceva mai dure.

Saltele Memory Foam

Aceste saltele sunt în general moi și se mulează pe forma corpului. Confortul oferit de aceste saltele este suprem, sunt ușor de întreținut, singura parte ce ar putea fi ușor negativă e faptul că au tendința de a menține căldura. Cel mai bine este să optați pentru o variantă ce are față de iarnă, față de vară.

Saltele din Latex

Aceste saltele sunt printre cele mai scumpe, dar în același timp sunt și printre cele mai bune. Ca și confort oferit se situează între saltelele cu arcuri și cele memory foam. Avantajul acestor saltele este faptul că sunt antimicrobiene, sunt rezistele la mucegai și acarieni. Sunt perfecte pentru persoanele care se confruntă cu alergii. Trebuie să țineți cont că sunt și două tipuri de latex: latex natural și latex sintetic, prima variantă având calitate superioară. Deși prețul este unul ridicat, acesta se compensează cu timpul mai îndelungat de utilizare, între 15 și 20 de ani. Variantele de top pot oferi o durată de utilizare care depășește chiar și 20 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here