Ce trebuie sa stii cand iti cauti chirie pentru prima data

In viata fiecarui tanar vine acel moment cand isi doreste sa se elibereze de grija parintilor si sa inceapa o viata independenta, pe cont propriu.

Sa pleci de acasa si sa te muti singur poate fi palpitant, dar si incredibil de intimidant. La urma urmei, inchirierea unui apartament este o treaba destul de complicata pentru ca exista numeroase aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare, de la bugetul de care dispui, la orasul si zona vizata sau agentia imobiliara cu care colaborezi, sa numim doar cateva dintre ele.

Chiar si persoanele care au inchiriat inainte se poti trezi cu usurinta prinse in complexitatea procesului de a-si gasi o locuinta noua. E de la sine inteles ca pentru cei care n-au mai fost niciodata pusi in aceasta situatie lucrurile pot parea insurmontabile. Iata totusi cateva sfaturi utile care iti pot usura procesul!

In orasele mari, cel mai prielnic moment de a-ti cauta chirie este vara, inainte de inceperea scolii pentru ca majoritatea studentilor din centrele universitare pleca acasa in timpul vacantei. Asta inseamna ca ai mai multe oportunitati sa gasesti o locuinta potrivita preferintelor si bugetului tau.

Ia aminte totusi ca majoritatea studentilor se intorc din timp pentru a-si cauta chirie, de aceea e important sa nu amani prea mult lucrurile.

In cazul in care, din oricare motiv, perioada verii nu e potrivita pentru demararea cautarilor, nu trebuie sa te surprinda daca va fi mai dificil sa gasesti ceva pe bugetul si preferintele tale. Iar uneori asta presupune compromisuri. Dar nu te ingrijora, aici intra in scena abilitatile tale de negociator pentru ca niciun proprietar nu isi doreste sa ramana cu apartamentul liber. Fii persuasiv si cu siguranta vei bate palma in termeni favorabili!

Un alt aspect pe care va trebui sa il iei in considerare atunci cand cauti un apartament de inchiriat e daca vrei sa locuiesti singur sau cu alte persoane. Avantajul de a locui cu unul sau mai multi colegi de apartament este ca vei avea costuri mai reduse. Asta pentru ca vei imparti chiria si plata utilitatilor cu ei.

In cazul in care esti o persoana independenta si vrei sa locuiesti singur, trebuie sa fii pregatit pentru costurile pe care traiul pe cont propriu le implica. Dar partea buna este ca vei avea parte de intimitate. In plus, iti poti organiza apartamentul si programul asa cum vrei tu.

Dupa ce te-ai decis in privinta locuintei, sigur iti doresti sa te muti cat mai repede. Acum este momentul sa te sa te gandesti la organizarea si planificarea mutarii. Stim cat de stresant poate fi acest lucru, de aceea iti recomandam sa apelezi la o firma de mutari mobila care te poate ajuta cu manipularea si transportul bunurilor personale la noua locuinta.

In Bucuresti, de exemplu, exista numeroase firme de transport mobila Bucuresti care iti pun la dispozitie astfel de servicii. Cerceteaza piata si alege firma mutari Bucuresti potrivita tie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here