Ce trebuie sa avem in vedere cand apelam la servicii de rent a car

0
cum_sa_pleci_la_drum_rent_a_car

De cele mai multe ori, oamenii sunt dezinformati in legatura cu tot ceea ce ii inconjoara – de la  ce mananca zilnic, pana la modul in care trebuie sa se imbrace in functie de vreme. Ne punem in pericol sanatatea, ne consumam timpul in mod ineficient si pierdem bani, tocmai pentru ca nu actionam inteligent.

Acest lucru se intampla si in momentul in care ne planificam o calatorie; nu ne trasam obiective clare, nu ne stabilim un buget anume, nu realizam ca exista pericole si obstacole care ne pot sabota in totalitate vacanta la care am visat atat de mult timp. Unul dintre cele mai slab tratate aspecte ale excursiilor este modul in care ne alegem firma de rent a car  pentru a pleca in vacanta. De aceea, va propunem o lista de care sa tineti cont in momentul in care apelati la astfel de servicii de rent a car, indiferent de companie.

In primul rand, incercati sa faceti rezervarea cu cel putin 3-4 zile in avans, pentru a avea siguranta ca puteti inchiria masina pe care o doriti, atat din perspectiva aspectului, cat si din cea a caracteristicilor sale tehnice; in caz contrar, riscati ca firma de rent a car sa nu aiba nicio masina disponibila care sa se potriveasca circumstantelor in care doriti sa o utilizati.

Asigurati-va ca taxele de drum sunt platite si ca masina dispune de asigurari RCA si full CASCO; multe firme de rent a car nu va pun la dispozitie aceste facilitati, lucru care se traduce prin timp si bani pierduti. Informati-va si nu alegeti niste servicii de rent a car care sa va impuna o limita de kilometri, pentru ca vacanta risca sa fie ruinata de niste conditii nefavorabile.

Foarte important, verificati cu atentie catalogul de masini al firmei de rent a car la care doriti de apelati si urmariti ca modelele sa nu fie mai vechi de 4-5 ani, pentru ca siguranta dumneavoastra este prioritara si nu va doriti sa fiti pusi in pericol conducand o masina care sa nu raspunda  comenzilor. In plus, este absolut necesar sa fie facuta revizia tehnica a masinii de catre firma de rent a car inainte sa vi se inmaneze cheile acesteia.

Consultati termenii si conditiile firmei de rent a car cu atentie! Inainte sa faceti rezervarea, intrebati consultantii in vanzari despre tot ceea ce inseamna costuri suplimentare, care este procedura in cazul in care nu reusiti sa returnati masina in timp util etc. Sunt foarte multe firme de rent a car ce ascund anumite costuri, punandu-si clientii in dificultate.

Cititi parerile altor clienti! Feedback-urile celorlalti clienti va vor ajuta, in mare parte, sa va faceti o idee despre seriozitatea cu care lucreaza firma de rent a car la care doriti sa apelati. Insa, fiti atenti! Incercati sa faceti diferenta intre recenziile false, menite fie sa defaimeze o anumita firma, fie sa o supraaprecieze, si recenziile reale.

Firme de rent a car sunt multe, insa trebuie sa aveti grija pe care o alegeti. Tine de voi si de implicarea pe care o aveti in planuirea celei mai frumoase calatorii ca sa nu fiti dezamagiti. Informandu-va, totul va decurge in cel mai natural mod posibil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm scrie un cometariu
Te rugăm introdu numele tău