Cazul pădurarului UCIS în Maramureș, subiect dezbătut la BBC

Sursă foto: b1.ro

Cazul pădurarului ucis în Maramureș a trecut granițele țării. Liviu Pop, găsit mort săptămâna trecută într-o râpâ, este unul dintre principalele subiecte dezbătute de jurnaliștii de la BBC.

Pop este al doilea silvicultor ucis în România în mai puțin de o lună, amintesc britanicii.

„Cele două crime au ridicat problema siguranței pentru cei al căror scop este să protejeze pădurile acestei țări din partea de est a UE. (…) Există o teamă considerabilă cu privire la nivelul de violență pe care hoții de lemne sunt dispuși să-l facă pentru a defrișa pădurile”, subliniază jurnaliștii britanici.

Ei arată că aceste lemne pot ajunge oriunde în Europa, ca mobilier, hârtie sau materiale de construcții.

Ei arată că aceste lemne pot ajunge oriunde în Europa, ca mobilier, hârtie sau materiale de construcții. Amintim că  în România au fost uciși, în utlimii doi ani,  șase pădurari.

De altfel, detalii halucinante ies la iveală din ancheta demarată în cazul lui Liviu Pop, pădurarul ucis de hoţii de lemne în Maramureş. Cei trei suspecţi sunt chiar unii oameni cu care acesta s-a întâlnit. Ei au fost audiaţi de anchetatori, dar nu au fost puşi sub acuzare, relatează B1 TV.

Unul dintre suspecți este nepotul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş, susține un localnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here