Campionii Special Olympics România felicitați de Klaus Iohannis

Special Olympics Romania
Echipa Special Olympics Romania la Cotroceni | sursă foto: presidency.ro

Echipa Special Olympics România care a participat în luna martie la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Abu Dhabi, formată din 34 de sportivi (din care şase parteneri), a fost primită la Palatul Cotroceni de către Preşedintele Klaus Iohannis. 

Delegaţia României a fost invitată la Administraţia Prezidenţială ca urmare a rezultatelor excelente obţinute la cea mai mare competiţie internaţională a anului destinată persoanelor cu dizabilităţi intelectuale – 56 de medalii, din care 17 de aur, 18 de argint şi 21 de bronz.

Preşedintele României i-a felicitat şi s-a fotografiat cu sportivii Special Olympics, antrenorii lor şi membri ai echipei Special Olympics România şi le-a urat succes în continuare.

Numeroase medalii de aur la Abu Dhabi

Între 15-21 martie sportivii Special Olympics România au participat la cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale – Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Abu Dhabi 2019.

Aceştia s-au întrecut la opt discipline sportive: atletism, bocce, gimnastică artistică, înot, judo, patinaj role, tenis de câmp, tenis de masă şi au câştigat 56 de medalii (17 de aur, 18 de argint, 21 de bronz).

La ediţia precedentă de la Los Angeles, din 2015, sportivii români au câştigat 21 de medalii la şapte discipline sportive. 

Rezultatele participării echipei României sunt următoarele:
Gimnastică artistică – 12 medalii de aur, 7 argint, 11 bronz 
Atletism – 2 aur, 2 argint, 1 bronz
Înot – 1 aur, 2 argint, 1 bronz
Tenis de câmp – 1 aur, 2 argint, 1 bronz
Judo – 1 aur, 1 argint, 3 bronz
Tenis de masă – 3 argint, 2 bronz
Patinaj role – 1 argint, 1 bronz
Bocce – 1 bronz 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here