Bursa de Valori de la Londra: Ce inseamna pentru piete extinderea ei la Bucuresti

Bursa de Valori de la Londra, administrata de London Stock Exchange Group – LSEG, urmeaza sa deschida un centru de servicii pentru afaceri in Bucuresti.

Sursa foto;TVR.ro

Reprezentantii Bursei de la Londra au inchiriat un sediu de birouri langa Universitatea Politehnica din Capitala, iar noul centru va angaja, pentru inceput, 200 de persoane. Acestea vor lucra pentru Business Services Ltd (BSL), companie din cadrul London Stock Exchange Group.

Simplul fapt ca London Stock Exchange Group a ales tara noastra pentru a stabili un centru operational strategic este in sine o mare realizare. Credem ca acest lucru consolideaza buna imagine internationala a Romaniei in randul investitorilor straini, existenti si potentiali”, a declarat Razvan Iorgu, Managing Director al CBRE Romania, compania de consultanta imobiliara care a consiliat London Stock Exchange Group.

Conform reprezentantilor CBRE implicati in aceasta tranzactie, principalele motive pentru care Bursa de Valori de la Londra a ales Romania sunt oportunitatile semnificative de crestere oferite de piata locala si forta de munca bine calificata. „Suntem incantati sa anuntam deschiderea in Romania a noului nostru centru de servicii din Romania. Pentru LSEG, Romania ofera o forta de munca inalt calificata, un sistem educational puternic si o buna infrastructura. Asteptam cu nerabdare sa devenim un angajator pe piata locala”, a declarat James Nunn, Head of Group Property al London Stock Exchange Group.

Analistii sunt de parere ca aceasta miscare pe piata financiara ar putea fi un pas in pregatirea Brexitului, care va deveni efectiv in martie 2019. Entitatile financiare au nevoie de pasaporatele de tranzactionare europene pentru a opera pe piata comuna si odata ce Regatul Unit paraseste blocul european, Londra nu va mai avea aceste drepturi. Practic, Bursa londoneza face ceea ce fac si bancile comerciale care isi transfera o parte din activitate pe continent.

Bursa din Londra a fost infiintata in 1773, este una dintre cele mai vechi din lume si este detinuta de London Stock Exchange Group. LSEG este un business de infrastructura a pietelor internationale. Grupul ofera servicii valoroase pentru o gama variata de clienti si se concentreaza pe formarea de capital, proprietate intelectuala si managementul riscului si al bilantului. LSEG opereaza pe un model cu acces deschis, oferind optiuni si parteneriate clientilor fiecareia dintre liniile de business ale grupului. Aceste linii de business includ: Bursa de valori de la Londra, London Stock Exchange; Borsa Italiana; MTS – bursa electronica pentru instrumente cu venit fix; Turquoise – o platforma paneuropeana de tranzactionare a capitalurilor; FTSE Russell, lider mondial in crearea de indici bursieri, benchmarking si analize, care indexeaza active in valoare de aproximativ 16 trilioane de dolari; LCH – institutie care intermediaza tranzactii cu instrumente financiare; LSEG Technology.

Cu sediul central in Marea Britanie si activitati semnificative in America de Nord, Italia, Franta si Sri Lanka, grupul are un numar de aproximativ 4.700 de angajati la nivel mondial.

Afla AICI mai multe detalii despre cum sa tranzactionezi gratuit pe piata financiara cu risc zero.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here