Bogdan Huțucă (PNL): Vâlcov și Teodorovici își fac fond ca să câștige săptămânal la 6/49

Sursa foto: Ziare.com

“Guvernul României intenționează să introducă în Fondul Suveran de Dezvoltare două instituții românești fundamentale, Imprimeria Română și Loteria Română, deși acest lucru încalcă chiar actele de înființare ale celor două societăți, în care se spune că Ministerul Finanțelor Publice exercită calitatea de acționar unic al statului român”, spune deputatul liberal Bogdan Huțucă.

PNL-istul arată că „în legislația primară se afirmă clar că acțiunile Loteriei și ale Imprimeriei sunt nominative și deținute în totalitate, în mod exclusiv, de statul român”.

Potrivit lui Bogdan Huțucă, dacă aceste instituții vor face parte din Fondul de Garantare, acțiunile lor se vor vinde oricui, chiar și unor persoane fizice, fără nicio procedură, încălcându-se astfel legea.

“Pe actuala legislație, dividendele nete realizate sunt venituri directe la bugetul de stat. Pesediștii doresc însă ca acești bani să rămână la dispoziția fondului, care poate face ce dorește cu ei, deoarece nu există nicio răspundere a Directoratului sau a Consiliului de Supraveghere”, mai spune liderul liberal.

“Dacă acest fond va fi înființat, bugetul statului va pierde în fiecare an aproximativ un miliard de euro. Pesediștii vor să mute însă acești bani la așa numitul Fond Național de Dezvoltare, deoarece aici nicio instituție nu va controla cum se cheltuie banii. Și uite așa, unii vor primi contracte prin încredințare directă, finanțare sau posturi călduțe. Practic, pentru pesediști și pentru camarila lor va fi ca și cum vor câștiga la loto în fiecare săptămână”, încheie Huțucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here