BNR lanseaza o moneda de aur cu ocazia implinirii a 550 de ani de la sfințirea bisericii Mănăstirii Putna

Sursa foto: romanian coins

Incepând de luni, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur și o monedă din alamă, pentru colecționare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfințirea bisericii Mănăstirii Putna, anunta BNR.

Aversul monedei din aur redă imaginea bisericii Mănăstirii Putna, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „100 LEI”, stema României, inscripția „PUTNA” și anul de emisiune „2019”.

Aversul monedei din alamă, pentru colecționare redă imaginea bisericii Mănăstirii Putna, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 Bani”, stema României, inscripția „PUTNA” și anul de emisiune „2019”.

Reversul comun monedelor din aur și din alamă, pentru colecționare prezintă portretul domnitorului Ștefan cel Mare și inscripția în arc de cerc ,,STEFAN CEL MARE”.

Monedele din aur și monedele din alamă, pentru colecționare, vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent. Monedele din aur vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul este de:

  • 500 monede din aur;
  • 10.000 monede din alamă, pentru colecționare.

Preţurile de vânzare sunt următoarele:

  • 1.815 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare;
  • 10 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani, pentru colecționare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here