Beneficiarii voucherelor pentru biciclete, obligați să plătească un impozit de 10%

hotnews.ro

Persoanele care au primit vouchere pentru achiziționarea de biciclete din partea Primăriei Capitalei sunt obligate să depună în acest an Declaraţia Unică şi să plătească un impozit de 10%, acestea fiind venituri impozitabile care trebuie declarate la Fisc.

Referindu-se la această problemă, Primăria Capitalei a declarat marți seară că au fost luate toate măsurile pentru a acoperi plata acestui impozit, inclusiv propunerea punerii în practică a reţinerii la sursă a impozitului pe venit, variantă refuzată de Ministerul de Finanțe.

„Deşi Primăria Capitalei a făcut toate demersurile pentru a acoperi plata a acestui impozit, (printr-o serie de corespondenţe cu Ministerul de Finanţe), autoritatea centrală a decis că beneficiarii voucherelor trebuie să plătească impozit conform legii, cu o cota de aplicare pentru impozitul obţinut, respectiv 10%. Mai mult decât atât, la momentul înscrierii participanţilor în proiect, aceştia au luat act de cunoaşterea şi respectarea prevederilor regulamentului proiectului, implicit de prevederea referitoare la obligaţia de declarare a venitului aferent voucherului şi a plăţii impozitului realizat” a transmis marți seară Primăria Capitalei, citată de digi24.ro.

Cu toate acestea, Declaraţia Unică se poate depune doar online, prin serviciul Spaţiu Privat Virtual (SPV), astfel că cei care nu au cont de SPV vor fi nevoiţi să-şi facă, precizează Profit.ro, citat de aceeași sursă.

Amenda prevăzută pentru cei care nu își respectă obligația de a depune Declarația Unică este cuprinsă între 50 și 100 de lei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here