AVANTAJELE si DEZAVANTAJELE unei calatorii cu masina proprie

AVANTAJELE si DEZAVANTAJELE unei calatorii cu masina proprie

Vacanta cu masina proprie nu se refera la concediul de 5 zile intr-un motel de pe malul marii, autoturismul avand rolul unic de mijloc de transport pana la destinatie si inapoi. Daca planuiesti o vacanta cu masina, inseamna ca, te astepti sa petreci mult timp pe patru roti, in cautare de noi aventuri la fiecare pas. Calatoriile cu masina nu vin numai cu avantaje multiple si sentimentul de libertate, ci si cu o serie de dezavantaje, menite sa te puna putin pe ganduri inainte sa iei aceasta decizie.

Asadar, iata care pot fi beneficiile dar si aspectele mai putin pozitive ale calatoriilor cu masina proprie:

AVANTAJE

Poti schimba oricand traseul si destinatia, in functie de cum se desfasoara calatoria. Daca intalnesti pe drum un indicator catre o zona pe care nu ai mai vizitat-o sau un obiectiv turistic care merita vazut, in numai cateva secunde, te poti bucura de o aventura noua, fara sa depinzi de un alt sofer.

Confortul de a opri cand vrei, unde vrei, este un beneficiu foarte mare pe care il aduce o calatorie cu autoturismul personal. Daca ai plecat in concediu cu familia, impreuna cu cei mici, cu siguranta va fi nevoie sa faci mai multe opriri. In acest sens, masina personala te poate salva de la momentele de disconfort. Mai mult de atat, poti lua si animalul de companie cu tine, fara sa platesti un loc special de transport pentru el!

Atunci cand calatoresti cu masina proprie te bucuri de mai multe peisaje frumoase, tocmai pentru ca ai libertatea de a alege traseul preferat. Astfel, o simpla excursie se poate transforma intr-o calatorie de neuitat. Te relaxezi, nu esti presat timp.

DEZAVANTAJE

Daca ai ca obiectiv sa ajungi dintr-un punct in altul, fara sa deviezi de la traseu, atunci un transport international de persoane poate fi cea mai buna alegere. Este rapid, ajunge la ora fixa si urmeaza cel mai convenabil si scurt traseu.

Daca vrei sa calatoresti low-cost, poate ca masina personala nu e cea mai buna varianta. Aici vor intra cheltuielile pentru carburant, opririle comode pentru scurte gustari si, mai mult de atat, traficul se poate prezenta insuportabil, mai ales in plin sezon.

Transportul international de persoane sau orice alt mijloc de transport public vine cu un mare avantaj: nu mai pierzi timp planuind traseul, cautand varianta cea mai buna de drum. Daca nu iti doresti batai de cap, e mai simplu sa iti iei un bilet catre destinatia dorita. Vei economisi timp si bani, totodata.

Oboseala pe care o acumulezi dupa multe ore de condus reprezinta o problema pentru multi soferi. Daca iti vei lasa masina acasa, poti fi sigur ca ai posibilitatea sa te odihnesti pe drum oricand simti nevoia, fara grija ca va trebui sa pierzi nopti de cazare si multe ore in plus.

Foarte multe persoane aleg sa nu isi lase masina personala acasa atunci cand pleaca in vacanta, tocmai datorita confortului de care beneficiaza pe intreg traseul. Cu toate acestea,te poti bucura de o excursie foarte reusita, apeland la alte mijloace de transport, care te pot scuti de timp, bani si blocajele in trafic. Tu cu ce pleci in calatorie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here