Atenționare de călătorie în Franța – cod portocaliu de caniculă

Ambiance au Miroir d'eau, place de la Bourse, pendant les fortes chaleurs.
Împrejurimile Miroir d'eau, Place de la Bourse, în timpul caniculei

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că serviciul local de meteorologie – Meteo France, a anunţat un episod de caniculă intensă în majoritatea regiunilor Franţei începând de luni, 24 iunie 2019 şi până la sfârşitul lunii iunie 2019.

Căldura se va accentua progresiv în cea mai mare parte a ţării cu maxime aşteptate în intervalul miercuri 26 iunie şi vineri 28 iunie 2019. Meteo France a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru Paris, departamentele limitrofe ale capitalei (Seine-Saint-Denis, Hauts-de-Seine, Val-de-Marne), precum şi pentru departamentul Seine-et-Marne.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet ale Meteo France (http://www.meteofrance.com/previsions-meteo-france/bulletin-france) şi Ministerului francez al Sănătăţii (https://solidarites-sante.gouv.fr/actualites/presse/communiques-de-presse/article/episode-exceptionnel-de-canicule).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General ale României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General ale României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General ale României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcţie de circumscripţia consulară în care se află.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. CAL.DU.RA. CAL, DU-Dumnezeu, RA-Rai. Calul Lui Dumnezeu din Rai; CAL.D. CAL, D-Dumnezeu. Calul Lui Dumnezeu; H.EA.T. HT-Tishbite, EA-Elijah. Elijah Tishbite; H.O.T. HT-Tishbite, O-Order. Tishbite’s order. Definitii ceresti unice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here