Asociația Orașelor din România, scrisoare deschisă către prim-ministru

b1.ro

Asociația Orașelor din România (AOR), reprezentanta legitimă a intereselor celor 216 unităţi administrativ-teritoriale cu statut de oraş din România, a adresat doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, o scrisoare deschisă prin care a lansat un apel pentru rezolvarea problemelor orașelor ajunse într-o situație de criză, potrivit aor.ro.

Printre principalele probleme stringente care au condus la o stare de încordare a întregii administrații publice locale, amintim: ratificarea bugetului pe anul 2019, realizarea și consolidarea reformei administrativ-teritoriale, aprobarea de urgență a Codului Administrativ, suplimentarea sumelor din a POR pentru orașe, aprobarea de urgență a Codului Administrativ etc.

„Doamnă prim-ministru,

Încă de la începutul anului, în urma discuțiilor purtate cu Ministerul Finanțelor și cu unul dintre consilierii dumneavoastră, pe proiectul de Buget de stat pe 2019, membrii Consiliului Director al Asociației Orașelor din România (AOR), nu au fost luați în seamă de către Executiv, deși au avertizat că este un buget național greșit construit, fără să asigure funcționarea normală a orașelor. După “păcălelile” succesive ale ministrului de finanțe, susținut de Prim-Ministrul României, și după ce guvernul ne-a deposedat de mulți bani din bugetele locale în primele trei luni ale acestui an, primarii de orașe consideră că, prin neluarea în seamă a propunerilor făcute de Asociația Orașelor privind bugetul, s-a ajuns deja să discutăm despre localități aflate la limita supraviețuirii și poate chiar în pragul falimentului.

Considerăm că aceste subiecte sensibile și arzătoare pentru primarii și locuitorii orașelor din România trebuie puse pe agenda publică și, mai ales, urgent rezolvate, în caz contrar, alternativa rămasă fiind cea de a pune lacătul pe ușile primăriilor.

În urma consultării membrilor AOR, vă solicităm o întrevedere de urgență, pentru discutarea și rezolvarea problemelor orașelor ajunse în criză.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here