Aplică și fii admis la studii în străinătate în doar 30 de minute

Spot Admissions

Dacă te-ai hotărât să studiezi în străinătate, fie că vorbim de licență sau de master, una dintre primele probleme pe care trebuie să le înţelegi şi să le depăşeşti este cea a dosarului de aplicaţie.

În mod normal, procesul de aplicaţie la o universitate din străinătate incepe şi cu jumătate de an înainte de a fi declarat admis, astfel că, în cazul ideal, orice viitor student trebuie să înceapă devreme acest parcurs. De exemplu, pentru universităţile din Regatul Unit, termenul limită pentru depunerea aplicaţiei pentru studii de licenţă este 15 ianuarie. În Danemarca, acest deadline este 15 martie, iar în Olanda 1 mai.

Prin intermediul Spot Admissions, evenimentul în care, pe 16 și 17 iulie, în București, poți susține interviuri de admitere cu răspunsuri pe loc pentru studiul internațional, pregătirea dosarului și obținerea răspunsului poate dura doar 30 de minute.

Dosar simplificat, răspuns pe loc

Dosarul de aplicare se poate simplifica și mai mult în cadrul sesiunilor de Spot Admissions. Aici, eseul și scrisorile de recomandare nu mai sunt necesare, studentul aplicând în baza diplomei de Bac (sau a adeverinței de la liceu cu rezultatele în cazul în care nu a primit încă diploma) sau a diplomei de licență, foaie matricolă și testul de engleză. Astfel, dosarul este pregătit rapid, în baza unor documente existente. 

În plus, unele universități acceptă rezultatele de la proba de limbă engleză de bac în locul testului de limbă, în timp ce altele susțin un test propriu simplificat și gratuit.

Mai mult, Coventry University consideră abilitățile de limbă demonstrate prin interviu ca o dovadă înlocuitoare a testelor de tip CAE, TOEFL sau IELTS, care necesită o pregătire îndelungată și costuri suplimentare.

De asemenea, cei care se înscriu pentru interviuri cu reprezentanți ai universităților prin intermediul Sport Admissions vor afla pe loc, chiar la finalul interviului, dacă sunt acceptați sau nu, iar în cazul unui răspuns pozitiv le sunt prezentate și opțiunile de finanțare a studiilor. Interviul înlocuiește astfel eseul de aplicație, în cadrul său aplicantul fiind întrebat despre motivația pentru domeniul ales și având o durată maximă de 15 minute. În total, pregătirea dosarului și interviul de aplicare poate dura doar 30 de minute.

Spot Admissions în București și via Skype

Așadar, tinerii care nu au aplicat încă pentru studiile în străinătate, sunt încurajați să se înscrie la sesiunea de admitere cu răspuns pe loc, care va avea loc pe 16 și 17 iulie la sediul EA – The Entrepreneurship Academy din București (str. Semilunei, nr. 4-6). Există și posibilitatea de a participa la interviu online, pe Skype, sesiune dedicată celor din afara orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here