Amenajarea bucătăriei. Idei și sfaturi pentru un spațiu modern

bucatarie
sursă foto: pixabay.com

Se spune că fiecare casă reprezintă extensia personalității oamenilor care stau în ea, de aceea nu există două locuințe identice. Cu toții ne imaginăm încăperile în funcție de preferințe și de stilul care ne reprezintă, însă important este să găsim echilibrul între estetic și funcțional atunci când amenajăm fiecare încăpere. Dacă în living accentul poate fi pus pe design-ul atrăgător, în bucătărie avem mai multă nevoie de o eficientizare a spațiului. Acest lucru nu înseamnă, însă, că nu putem adopta un stil modern, practic și atractiv și în aceste încăperi.

O bucătărie modernă, indiferent de forma și dimensiunea acesteia, include aparatură cu tehnologie de ultimă generație, mobilier eficient, accesorii în tendințe și cel mai important, transmite senzația unui spațiu călduros și primitor. Având în vedere că bucătăria nu mai este utilizată doar pentru prepararea și servirea meselor, ci a devenit și un spațiu de relaxare și socializare, atmosfera confortabilă nu trebuie să lipsească din această încăpere. Dacă ai în plan o redecorare, iată câteva răspunsuri la întrebările care pot apărea atunci când amenajezi o bucătărie modernă.

Care sunt cele mai potrivite culori?

Alegerea culorilor diferă în funcție de dimensiunea bucătăriei. Pentru spațiile restrânse se recomandă albul sau nuanțele de crem atât pentru pereți, cât și pentru mobilier, întrucât oferă senzația de mărire a încăperii. În schimb, dacă ai o bucătărie mai generoasă, poți îmbina culorile calde cu nuanțele pământii de galben muștar sau roșu bordo, acestea fiind favoritele anului. Dacă iei în considerare și faptul că nuanțele de roșu stimulează pofta de mâncare, în timp ce galbenul transmite lumină, căldură și energie, probabil vei alege mai ușor culorile din bucătăria ta.

Pe de altă parte, nu sunt excluse nici contrastele mai puternice, așa că poți opta pentru asocieri îndrăznețe folosind nuanțe de albastru, gri sau galben aprins, rezultatul fiind unul spectaculos.

Cum alegem mobilierul?

În funcție de suprafața bucătăriei, dar și de nevoile tale. Dacă ești o persoană foarte ocupată, care nu gătești frecvent acasă, nu are rost să îți încarci bucătăria cu mult mobilier, aparatură sau alte lucruri pe care probabil nu le vei folosi niciodată. Orientează-te către piese moderne, compacte și cu spații inteligente de depozitare pentru a folosi eficient spațiul rămas.

În ceea ce privește culoarea mobilei, poți alege dintr-o mulțime de variante. Mobilierul în nuanțe neutre, precum bej, gri sau alb, oferă senzația de ordine și de mărire a spațiului, în timp ce culorile intense transmit veselie și bună dispoziție. Scaunele pot fi, de exemplu, accentul de culoare din bucătărie, iar dacă îți dorești să adaugi un plus de eleganță, alege scaune tapițate cu stofă sau cu alte materiale de calitate. Găsești o varietate de scaune tapițate pe retroboutique.ro, potrivite stilului tău de amenajare. Nu îți face griji nici în privința costurilor, sunt disponibile și scaune tapițate ieftine, care vor reîmprospăta aspectul bucătăriei tale.

https://www.retroboutique.ro/mobila/scaune/scaun-tapitat-kona-l-6947
 

Cum accesorizăm corect o bucătărie modernă?

Accesoriile sunt elementele care întregesc și completează design-ul unei bucătării moderne. Însă, un spațiu modern nu este reflectat doar de latura estetică, ci și de funcționalitatea și confortul pe care ți-l oferă. Așadar, în bucătărie trebuie să regăsim accesorii practice, de la suporturi și organizatoare, până la accesorii inteligente pentru depozitare. Finisajele argintii și obiectele din sticlă definesc perfect stilul modern.

Totodată, corpurile de iluminat moderne oferă un plus de personalitate bucătăriei. Acesta pot avea culorii vii, expresive, însă este recomandat ca design-ul să fie unul cât mai simplu și liniar. În schimb, dacă preferi o bucătărie cu elemente futuriste, e bine să renunți la accesoriile pentru ferestre, precum perdele sau jaluzele, acestea fiind potrivite, mai degrabă, stilului clasic, rustic sau retro.

Dacă îți dorești să ai o bucătărie modernă, ține cont de tendințe în ceea ce privește culorile, alege mobilierul potrivit și accesorizează spațiul echilibrat. Însă, nu uita de un element esențial pentru obținerea rezultatului mult așteptat: calitatea materialelor. Finisajul, rezistența și durabilitatea sunt aspecte pe care trebuie să le iei în seamă în procesul de amenajare, fie că vorbim de alegerea scaunelor moderne din living, a noptierelor din dormitor sau a dulapurilor din bucătărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here