A inceput constructia autostrazii Moldovei

Vineri,Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a fost prezent împreună cu reprezentanţii CNAIR, pe şantierul variantei de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău.

Varianta de ocolire a municipiului Bacău, parte din coridorul IX Paneuropean, va avea o lungime de 30,8 km din care 16 km vor fi realizaţi la profil de autostradă. Lucrarea presupune realizarea unui sector comun cu traseul Autostrăzii Moldova, a unor conexiuni cu DN 15 şi cu DN 11, la vest de Bacău şi a unor conexiuni cu DN 2 la sud şi la nord de municipiul Bacău.

Licitaţia pentru această porţiune a fost câştigată de UMB Spedition & Tehnostrade, contractul fiind semnat în decembrie 2018. Antreprenorul va realiza proiectul în 36 de luni şi va oferi o garanţie de 84 de luni a lucrărilor.

„Existenţa autostrăzilor care leagă toate regiunile ţării este o chestiune din ce in ce mai stringentă şi a mea, ca ministru şi a guvernului din care fac parte. Investiţiile în infrastructură sunt esenţiale. Nu întâmplător mă aflu pe un şantier din Moldova.
Astăzi vă anunţ începerea construcţiei Autostrăzii Moldova. Acest tronson, extrem de important, face parte din coridorul IX Paneuropean. Este un obiectiv de 150 milioane euro cu finanţarea asigurată. Antreprenorul român este deja mobilizat şi lucrează într-un ritm alert. Acesta este doar un început. Ceea ce vedeţi astăzi la Bacău, veţi vedea în toată ţara . Proiectul a fost lansat în 2017, tot în timpul guvernării PSD”, a declarat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here