Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
Din Angola pana in Afganistan, aducand pacea sau luptand impotriva terorismului

Din Angola pana in Afganistan, aducand pacea sau luptand impotriva terorismului
Romania a inceput sa trimita militari in misiuni internationale de pace sub umbrela ONU, OSCE sau NATO inca din 1991. Mai intai, observatori, apoi, un spital de campanie, iar ulterior chiar unitati intregi. Participarea la misiuni in strainatate a dat posibilitatea celor ... »

NATO-PRAGA 2002

NATO-PRAGA 2002DANIEL MUNTEANU
Un nou inceput Reuniunea la nivel inalt a Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord ce se desfasoara la Praga este, pe drept cuvant, considerata de majoritatea analistilor una de insemnatate istorica. Din doua motive: ea va marca cea ... »

Il Calcio amenintat cu o suspendare de sase luni

ANDREI DICU
Sfarsitul de saptamana a fost unul teribil pentru fotbalul italian. la Roma, Torino, Cagliari, Como, Bergamo, Livorno, Napoli, Brindisi, L’Aquila si San Benedetto au avut loc violente la meciurile de fotbal disputate in week-end-ul tr ... »

Fortele conventionale - reduse la jumatate

Tratatul privind Fortele Conventionale din Europa (CFE), incheiat, in februarie 1990, la Paris, intre tarile NATO si ale fostei Organizatii a Tratatului de la Varsovia, punea definitiv capat suprematiei Estului in domeniul fortelor co ... »

Dosarul summit-ului

"Momentul Praga" inseamna pentru Romania intrarea intr-un alt spatiu de desfasurare pentru istoria sa viitoare. Discutia despre relatia noastra cu Alianta Atlanticului de Nord se produce nu intr-un moment oarecare, de linearitate, ... »

Repere politico-militare ale relatiilor Romania - NATO

iulie 1990 - primul ministru al Romaniei, Petre Roman, il invita pe secretarul general al NATO, Manfred Wörner, sa viziteze Romania; in scrisoarea adresata oficialului Aliantei propune acreditarea unui ambasador al Romaniei la NATO oc ... »

Reforma militara - argumentul forte al candidaturii Romaniei

Armata romana, ca principal stalp de sustinere a societatii romanesti, nu putea sa se sustraga procesului de reforma care a cuprins Romania dupa schimbarea radicala de regim politic din decembrie 1989. Reforma era necesara nu numai pent ... »

NATO lanseaza la Praga o noua strategie

Transformare radicala a structurii si misiunilor Impulsionata de Statele Unite, NATO urmeaza sa se lanseze cu ocazia summit-ului de la Praga intr-o transformare radicala a structurii si misiunilor sale, in centrul acestei reforme a ... »

Bulgarii au emotii

In urma scandalului privind exportul ilegal de materiale militare, probabil destinate Irakului, bulgarii se tem ca sansele lor de a fi primiti in NATO s-au diminuat. "Sansele Bulgariei de a fi invitata" sa se alature Aliantei &quo ... »

Prima tara care a aderat la Parteneriatul pentru Pace

Romania a fost prima tara care a semnat Documentul-cadru (26 ianuarie 1994) de aderare la Programul Parteneriat pentru Pace. La vremea respectiva, unele tari candidate la admiterea in Alianta au imbratisat formula propusa de Bruxelles ... »

Rusia are serioase rezerve in privinta aderarii tarilor baltice

Pentru Moscova, actuala extindere a NATO, care aduce in Alianta sapte tari din fostul bloc comunist, inclusiv Estonia, Letonia si Lituania, reprezinta o apropiere periculoasa a aliantei militare occidentale de granitele Rusiei. In lumina no ... »

Romania - Croatia, o revansa dupa care tanjim de patru ani

ANDREI DICU
Echipa nationala a Romaniei intalneste astazi Croatia, in meci amical, la Timisoara. Desi partida este una de verificare, tricolorii tintesc revansa, e drept, una palida, dupa eliminarea in fata reprezentativei croate de la Coupe du Mon ... »

Initiative de cooperare regionala la care Romania este parte

Pentru a creste nivelul de interoperabilitate al fortelor sale, Romania este parte la cateva initiative regionale, apreciate de oficialii de la Bruxelles : l Batalionul mixt romano-ungar de mentinere a pacii. S-a infiintat dupa modelul ... »

Costurile neadmiterii ar fi fost cu 40 la suta mai mari

Oficialii romani, fie ei civili sau militari, s-au ferit de-a lungul timpului sa faca vreo evaluare exacta a costurilor extinderii din perspectiva militara. Singura referire de acest fel i-a apartinut, in 1997, ministrului apararii Vict ... »

Doar 114 sportivi au ramas in cursa la nationalele Romaniei

GHEORGHE CIORANU
Cu toate ca initial au fost inscrisi pe listele FR de Box 134 de pugilisti, dupa cantarul oficial si tragerea la sorti a Campionatelor nationale de box, in competitie au ramas 114 sportivi. Astfel, organizatorii au modificat programul ... »

Fortele armate ale candidatilor

ROMANIA. Cel mai important dintre viitorii noi membri dupa numarul de locuitori (21,7 milioane), Romania are o armata de 100.000 de militari, fata de 300.000, cat numara aceasta in 1989. Reforma armatei este prevazuta sa se incheie in ... »

Victor Piturca: „E greu sa ne mai gandim la titlu“

LAURENTIU GEORGESCU
Chiar daca trece printr-o perioada nefasta, Steaua spera sa-si revina cat mai repede si sa urce spre varful clasamentului. Ieri, ros-albastrii au avut in program nu mai putin de trei sedinte de pregatire de la care au lipsit insa Fl. Du ... »

Washingtonul asteapta sprijin din partea NATO cu privire la Irak

Cu ocazia summit-ului, liderii NATO urmeaza sa discute ce vor face in cazul unui esec al rezolutiei ONU privind dezarmarea Irakului, a declarat secretarul general al Aliantei, George Robertson. In general absenta la dezbaterile legate de I ... »

Fiecare membru va contribui cu ce are mai bun

Se asteapta ca la summit-ul de la Praga, membrii NATO sa-si anunte intentiile de a achizitiona echipament si avioane noi pentru a face eficienta preconizata forta de reactie, astfel incat aceasta sa poata fi desfasurata in caz de nevoie ... »
Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

1 bla bla bla ...
FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

1 bla bla bla ...
FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

A controlat cineva vreodata afacerile acestei gog ...
FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

Compania japoneza NIDEC are o cifra de afaceri ame ...
Japonezii de la Nidec au inaugurat în Argeș cea mai mare fabrică de motoare electrice din România.

In sfarsit o veste buna , afacerile militienesti d ...
Târgu Jiu: Investitorii străini se relochează în țări vecine României, din lipsa forței de muncă

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: