Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Retail

Skanska implementează primele celule solare pe bază de perovskit în clădirile de birouri dezvoltate

Retail - Irina Băncilă
(citeste alte articole de acelasi autor »)Diana Cucoșel Account Manager

Data adaugarii: 2018-01-23

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Divizia de dezvoltare comercială a companiei Skanska din Europa Centrala și de Est va fi primul dezvoltator la nivel mondial care va acoperi fațada clădirilor de birouri cu celule solare perovskitice semi-transparente. Astfel se va revoluționa abordarea clădirilor autonome din punct de vedere energetic, Saule Technologies fiind furnizorul acestei tehnologii.
 
Testele inițiale pentru implementareaacestei soluții sunt programate pentru anul 2018, în clădirile Skanska din Polonia, urmând ca în etapa următoare soluția să fie implementată și în celelalte țări din Europa Centrală și de Est. 
Clădirile de birouri independente și autonome din punct de vedere energetic sunt tot mai aproape de deveni realitate cu ajutorul tehnologieiperovskite, gata să fie integrată în fațadele clădirilor. Skanska,în calitate de pionier mondial în construirea proiectelor „verzi”, va implementa celulele-test în proiectele pe care compania le dezvoltă începând cu anul 2018, creând astfel un punct de referință foarte important în ceea ce privește investițiile în clădiri de birouri performante, cu consum de energie aproape de zero și emisii de carbon reduse semnificativ. 
Celulele solare perovskitice constituie osoluție „verde” pentru fațadele clădirilor de birouri și acționează totodată ca o barieră de poluare fonică. Utilizarea materialelor perovskitice aduce beneficiiatât dezvoltatorului, cât și chiriașilor din clădiri, dar și comunităților – costuri de implementare avantajoase, costuri de energie electrică scăzute și reducerea amprentei de carbon.
 
În baza unui acord încheiat cu Saule Technologies,Skanskaare drepturi exclusive de utilizare a acestor celulelesolare pe toate piețele în care activează la nivel global (țările nordice, Europa și SUA). 
 
Ce este Perovskitul?
 
Perovskitul este un material cu o structură cristalină, cu un potențial ridicat de a întrece în popularitate siliconul – momentan cel mai folosit semiconductor în aplicarea de celule solare la nivel mondial. Saule Technologies este un dezvoltator de panouri solare, care utilizează încă din 2014 același principiu folosit de imprimantele cu cerneală pentru a fabrica panouri solare pe bază de materiale perovskitice în formă liberă. Această tehnică permite formelor și suprafețelor acoperite de fiecare strat de celule să fie personalizate conform nevoilor. Datorită stabilității și rezistenței la apă, panourile solare devin o oportunitate grozavă pentru industria construcțiilor. Compania întreprinde cercetări avansate în captarea energiei solare și în optoelectronică prin aplicări perovskitice, alături de universități de top din Marea Britanie, Israel, Germania, Italia și Spania.
Având investitor japonezîn board, sprijin din partea Centrului Național Polonez pentru Cercetare și Dezvoltare, precum și subvenții pentru cercetare în valoare totală de peste 20 milioane de euro, Saule Technologies lucrează în prezent la linia de producție a prototipului, pe scară largă. 
Celulele fotovoltaice pe bază de perovskitice în construcția clădirilor de birouri
„Celulele fotovoltaice pe bază de perovskitice aduc noi oportunități arhitecților și companiilor de construcții care doresc să utilizeze energie solară. Panourile noastre sunt mai ușoare, mai subțiri și mai ușor de utilizat decât cele mai populare celule fotovoltaice din silicon. Putem personaliza forma, culoarea și dimensiunea panoului solar în funcție de nevoile clientului și le putem instala oriunde există o suprafață liberă, și nu neapărat pe acoperișul clădirii”, spune Olga Malinkiewicz, cofondator și CTO al Saule Technologies.
 
În timp ce tehnologia celulelor fotovoltaice este analizată de giganți respectați precum NASA, Skanska are oportunitatea de a o utiliza în vederea dezvoltării clădirilor de birouri, acesta fiind un pas important pe care dezvoltatorul îl face pentru a construi clădiri neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon.
„Nu mai este deloc o viziune științifico-fantastică. Cu ajutorul oamenilor de știință talentați de la Saule, putem transforma ficțiunea în realitate și dezvolta clădiri care sunt mult mai eficiente energetic și neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon. Până în prezent, acest lucru nu a mai fost posibil pe scară largă. Schimbările climatice sunt una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă lumea modernă, acestea contribuind la evenimentele meteorologice extreme care devin tot mai frecvente și severe la nivel global. În consecință, există și o creștere a presiunii legislative de a conduce afaceri într-o manieră sustenabilă și atentă”, comentează KatarzynaZawodna, CEO al segmentului de dezvoltare comercială în CEE al Skanska.
 
Grupul suedez Skanskași-a asumat mereu întreaga responsabilitate și a profitat de orice oportunitate de a inova și de a-și aduce contribuția la dezvoltarea orașelor sustenabile. Încă din 2001, Skanska este semnatar al United Nations Global Compact. În 2009, fiind unul dintre primii dezvoltatori din CEE, Skanska a introdus certificarea LEED pe piața de birouri și a anunțat implementarea celui mai nou Standard, WELL Building, în 2017. Utilizarea celulelor fotovoltaice pe bază de perovskitice pentru clădiri cu un consum de energie aproape egal cu zero este cea mai recentă inovație Skanska pentru construcții sustenabile.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  huligani faradelege ...
  Incredibil! Bugetarii din România care au refuzat minivacanţa guvernului de Sfânta Maria

  patru zeci de mii abuza de jandarmerie ...
  Peste 40.000 de cetățeni sesizează ONU, după abuzurile Jandarmeriei

  Obama a data unda verde pt instalarea socialismulu ...
  E oficial! SUA se îndreaptă spre socialism: Un prestigios sondaj Gallup explică noile preferinţe ale generaţiei Millennials

  ceea ce tie nu ti place altuia nu i face ...
  SUA condamnă sancţiunile impuse de către Turcia asupra importurilor de automobile, alcool şi tutun

  2 = o societate de huligani ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  IT&C