Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Echipa RePatriot: Solicităm Guvernului vot electronic pentru românii din diaspora şi susţinerea repatrierii prin antreprenoriat

Eveniment


Sursa foto: rbls.ro

Data adaugarii: 2017-10-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Echipa RePatriot, proiect al Fundaţiei Romanian Business Leaders, a prezentat Guvernului, într-o întrevedere cu premierul Mihai Tudose, rezultatele studiului privind românii din diaspora şi a solicitat introducerea votului electronic, alături de programe şi politici publice care să stimuleze reîntoarcerea românilor în ţară prin antreprenoriat şi investiţii.
“Am prezentat Primului Ministru ce cred românii din Diaspora şi barierele care stau în calea întoarcerii lor acasă. Credem că Diaspora este Prioritate Naţională şi românii  merită să fie chemaţi şi doriţi acasă. Românii din Diaspora trebuie să participe la viaţa cetăţii, iar pentru ca acest lucru să fie posibil, ar trebui să voteze prin vot electronic oriunde s-ar afla. Toţi românii merită să voteze oriunde s-ar afla. Ar trebui să rezolvăm această problemă veşnică”, a declarat antreprenorul Felix Pătrăşcanu, CEO FAN Courier şi liderul proiectului RePatriot.  
Întâlnirea echipei şi ambasadorilor RePatriot cu premierul Mihai Tudose a avut loc în contextul RePatriot Summit - Investim în România 2017, care s-a încheiat duminică, 8 octombrie, după patru zile de dezbateri şi workshop-uri ce au avut loc la Bucureşti la Palatul Bragadiru şi în Poiana Braşov.
În cadrul întâlnirii, echipa RePatriot a cerut politici publice şi un cadru legislativ favorabil pentru antreprenorii români din străinătate, arătând că 57% dintre românii din diaspora doresc să se întoarcă în ţară, conform unui studiu realizat de RePatriot, cu sprijinul Open-I Research, în diaspora.
Pe lângă propunerea de introducere a votului electronic, echipa RePatriot a solicitat extinderea programului Diaspora Start Up, o iniţiativă construită de Executiv în anul 2016 care oferă viitorilor antreprenori aproximativ 76 milioane de euro, şi a pus la dispoziţie Guvernului expertiza platformei RePatriot disponibilă în România şi în străinătate.
Membrii echipei RePatriot şi întreprinzătorii românii din diaspora care au participat la întâlnirea cu premierul Mihai Tudose şi-au anunţat disponibilitatea să se implice şi mai mult în iniţiativele private care pot atrage investiţii şi proiecte de antreprenoriat ale românilor de peste hotare care să creeze plusvaloare în România şi în alte proiecte care să ajute România în plan diplomatic internaţional.
Astfel, ei îşi pun la dispoziţie resursele şi cunoştinţele pentru a susţine proiecte pentru România.
RePatriot, proiect al Fundaţiei Romanian Business Leaders, este o platformă de consiliere şi informaţie, care îşi propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunităţile din ţară.
Cel mai recent proiect de consiliere şi informaţie organizat de RePatiot este cea de-a II-a ediţie a Summit-ului de business RePatriot, mai puţin formală decât la lansare, în 2016, marcată de pragmatism, vizând investiţii concrete care pot fi realizate în ecosistemul economic românesc. Dincolo de investiţii financiare, România are nevoie de expertiza dobândită de românii de succes din afara graniţelor şi de mentalitatea deschisă a acestora pentru a transforma întreg mediul de business autohton. În 2018, Summit-ul RePatriot va avea loc la Alba Iulia şi va cunoaşte cea mai mare amploare a sa de pană acum, în contextul sărbătoririi Centenarului României moderne.
Peste 300 de antreprenori români din diaspora şi din ţară au interacţionat timp de 4 zile, facilitaţi de liderii proiectului RePatriot, iniţiat de Fundaţia Romanian Business Leaders. În vreme ce accentul a fost pus pe oportunităţile de investiţii oferite de România, participanţii din străinătate (în majoritatea lor din Europa, dar şi din Statele Unite ale Americii şi Canada) au vorbit deschis despre principalele temeri pe care le au în legătură cu revenirea în ţară alături de întreaga familie.
Echipa RePatriot a explicat la Summit-ul “Investim in Romania” care sunt lucrurile pe care ţara noastră este datoare să le facă pentru diaspora pentru ca repatrierea să fie una simplă. Între aspectele sesizate, s-au numărat: simplificarea şi reducerea birocraţiei, continuarea luptei împotriva corupţiei, acordarea de stimulente pentru relocare, de finanţări pentru start-up-uri (pe modele deja de succes şi testate în ţări precum Irlanda de Nord sau India), acces facil la vot prin vot electronic, promovarea ofertei de job-uri din ţară (proiect asumat de RePatriot Jobs), precum şi oferirea de oportunităţi de afaceri.
Din delegaţia reprezentanţilor proiectului RePatriot au făcut parte Felix Pătrăşcanu, lider proiect RePatriot, Managing Partner FAN Courier; Alexandra Bădicioiu, Project Manager RePatriot; Simina Cristea Bossennec – Head of Financial Crime Compliance Operations la HSBC Private Bank Monaco; Cristian Anastasiu, Managing Director, Chapman Mergers&Acquisitions; Mircea Divricean, Consul Onorific al României în SUA, Utah şi Preşedinte şi Director Executiv Kostopulos Dream Foundation şi Michael Divricean, Chief Operation Officer Kostopulos Dream Foundation, Preşedinte Asociaţia Românilor din Utah.

Proiectele anunţate la RePatriot Business Summit- Investim în România 2017 şi care vor fi dezvoltate în următorul an:

- Organizarea RePatriot Business Summit 2018 la Alba Iulia, în prima săptămână a lunii octombrie
- Organizarea de conferinţe şi misiuni economice  RePatriot în comunităţile importante de români din diaspora, precum şi în ţară
- Continuarea parteneriatelor cu autorităţile locale şi organizarea Zilelor Diasporei în cel puţin 100 de comunităţi din România în luna august 2018
- RePatriot Turism
- RePatriot Jobs Marketplace (platformă destinată românilor din diaspora în căutarea unui loc de muncă în România)
- Top 100 români din Diaspora
- Dezvoltarea aplicaţiei RePatriot, lansată la Summit-ul de anul acesta ca aplicaţie de networking
- Capitalizarea şi operaţionalizarea proiectului Heritage Houses.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de dragnea, infractor:
  ”decat” la pastele cailor, #caintrebarbatz
  2017-10-11, 04:29:07 (adresa: 95.77.216.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Vom vota doar cu cei ce vor desfiinta "pensile spe ...
Pensie specială uriașă, în Dolj: 24.300 de lei net pe lună

Titlul nu are legatura cu continutul... ...
Mașinile diesel anunțul a fost făcut de comisarul european! Cât mai ai voie să circuli în România...

Si totusi de ce se evita a se spune numele persoan ...
Detalii EXPLOZIVE din dosarul lui LIVIU DRAGNEA! Judecătorii ar fi cerut PROTECŢIE

Am evaluat cu 3 articolul pentru ca nu se pune pro ...
Detalii EXPLOZIVE din dosarul lui LIVIU DRAGNEA! Judecătorii ar fi cerut PROTECŢIE

Si totusi de ce se evita a se spune numele persoan ...
Detalii EXPLOZIVE din dosarul lui LIVIU DRAGNEA! Judecătorii ar fi cerut PROTECŢIE

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: