Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Business Style

Sărbătoarea Mierii la Târgul de Toamnă de la Sfântu Gheorghe

Business StyleData adaugarii: 2017-10-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Sărbătoarea Mierii va fi tema celei de a 7-a ediții a Târgului de Toamnă, care va avea loc în acest an în zilele de 14 și 15 octombrie, în Piața Centrală a municipiului Sfântu Gheorghe. În timpul zilei vor fi expuse produse agricole și de artizanat, la eveniment participând 20 de agricultori și 50 de artizani. În taverna târgului se vor putea gusta mâncărurile tradiționale, oferindu-se chiar și meniuri de zi, iar în spațiul târgului se recomandă a se vizita cortul Asociației Crescătorilor de Albine din România — sucursala Covasna, unde participanții vor putea viziona expoziția intitulată 'Cum se produce mierea', respectiv se vor susține activități cu privire la tematica mierii, cât și degustări de miere.

În ambele zile, între orele 11:00-18:00, în spațiul târgului, Toma și grupul său, veniți din Ungaria, împreună cu Fundația Guzsalyas, Serviciul de Ajutorare a Familiilor — Caritas, Asociația Ispilang, vor prezenta jocuri, activități de artizanat și vor susține activități destinate copiilor. Organizatorii, alăturându-se acțiunii de solidaritate Caritas — 'Un milion de stele'pentru familiile sărace, fac apel la familiile cu copii ca în spiritul îngrijirii și ajutorării reciproce, recompensele obținute în cadrul activităților destinate copiilor din cadrul Târgului de Toamnă să fie oferite familiilor nevoiașe.

În ambele zile, între orele 11:00-18:00, elevii Fundației Guzsalyas vor prezenta meșteșugurile de creare a ceramicii, a produselor din pâslă, din piele, smalț, împletire coșuri. Sâmbătă și duminică, între orele 12:00-13:00, în Ceainăria Tein, va avea loc 'Mângâierea de Instrumente' (Hangszersimogato), în cadrul căreia vor fi prezenți Hana Laszlo și Olvedi Gabor cu instrumentele lor de percuție, iar Ségercz Ferenc cu instrumentul lui de suflat.

Sâmbătă programul scenic va începe de la ora 13:00 cu Casa dansului popular, condusă de Benko Eva. Va cânta trupa Folker, iar la ora 15:00 va avea loc vernisajul Clubului de Artă Fotografică din ținutul Secuiesc, care se desfășoară în cadrul celei de a III-a ediții a Bienalei de Artă Fotografică din ținutul Secuiesc.

Spectacolul de dans al celor trei familii, care includ chiar și mai multe generații, intitulat 'Eletunk a tanc, avagy csaladi ki mit tud!' (Dansul este viața noastră, sau cine ce știe din familie) va avea loc de la ora 17:00. Preotul reformat Dezso Tibor Attila și familia, susținătorul tradiției rome din Orko, Mocsel Antal 'Remusz' și familia, respectiv instructorul de dans popular Tokes Zsolt, și familia au avut o viață complet diferită, însă îi leagă dragostea pentru muzica și dansul popular.

Formația Egvilag va concerta de la ora 18:00, pe baza colecțiilor lui Constantin Brăiloiu — discipolul compozitorului Bartok Bela. În cadrul acestui spectacol, trupa din Sfântu Gheorghe va interpreta materiale folclorice românești. Conform stilului lor, repertoriul va conține multă improvizație și muzică redată în stil liber.

Trupa Sondorgo din Ungaria va păși pe scenă de la ora 20:30, formația de tambur — renumită pe plan mondial, susținând pentru prima oară un concert în municipiul Sfântu Gheorghe. Membrii trupei cântă împreună de mai bine de 20 de ani și încântă publicul, indiferent de vârstă, cu muzica lor la tamburină.
Familiarizați încă de mici cu muzica slavă-sudică și balcanică, păstrând tradiția, și-au creat propriul stil, trupa muzicală de tamburină fiind extinsă cu numeroase instrumente. Muzica lor nu se aseamănă altor trupe care cântă melodii balcanice, este de neegalat. Trupa a lansat deja șase albume, iar în 2015 a câștigat premiul Fonograf pentru cel mai bun album world music. De la ora 23:00, în Ceainăria Tein va avea loc o seară de folk și muzică de veselie, susținută împreună cu membrii trupelor Sondorgo și Égvilag.

Duminică, de la ora 11:00, trupa HolddalaNap din Ungaria va susține un concert destinat copiilor. Trupa formată din muzicieni renumiți interpretează în primul rând texte proprii îmbrăcate în haine muzicale. Compozitoarea Gulyas Anna interpretează melodiile proprii oferindu-le o autenticitate unică, iar vocea artistei Lakatos Monika, cântăreața de origine romă a Trupei Romengo, creează un sunet unic. În timp ce în timpul dimineții, trupa le cântă copiilor, seara ei vor apărea pe scenă în fața adulților.

Ceremonia de decernare a Cavalerului Mierii din ținutul Secuiesc va avea loc de la ora 13:00, iar de la ora 17:00 participanții vor putea viziona concertul trupei Spontan, respectiv de la ora 18:00 concertul artistului Nicolae Voiculeț. Un artist complex și evoluat, virtuoz al naiului, dirijor, coordonator muzical și producător a concertat în fața a peste 65 de lideri de state, a fost decorat de către președintele României cu 'Meritul cultural al României în grad de cavaler', a fost invitat să închidă Olimpiada de la Beijing. Este primul artist român care a primit 'Darul Mărului' — U.N.E.S.C.O., simbol al speranței, generozității și al unității în diversitate. Ultimul concert al Târgului de Toamnă va fi de la ora 20:30, fiind oferit de trupa HolddalaNap, iar apoi, de la ora 23:00 se va susține un jam session împreună cu Segercz Ferenc și trupa, din Ungaria.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Cu cat tuna si fulgera Dragnea mai tare impotriva ...
  Sesizarea lui Klaus Iohannis privind statutul magistraților, pe masa CCR

  cu asemenea comisioane ,prefer cu plata la ghiseu ...
  ING Bank România lansează ING Pay – soluția de plată cu telefonul mobil

  Garda de Mediu spune ca depunerile sunt in limita ...
  Poluarea aerului in Gorj, ignorata de autoritati

  cele 100 mld de € sunt facute de polonezi in occ ...
  Brexit: Polonia se desolidarizează de blocul european

  puturosii occitentali le convine ca cei din est:p ...
  Brexit: Polonia se desolidarizează de blocul european

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: