Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Auto

Studiu Business Lease: O cincime dintre maşini ajung la service pentru intervenţii în afara reviziilor standard

Auto


Sursa foto: jebo.ro

Data adaugarii: 2017-10-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


20% dintre maşini ajung în service-uri pentru reparaţii în afara reviziilor standard, în timp ce 29% se prezintă pentru revizie şi 51% pentru înlocuirea anvelopelor;
Particularităţi româneşti în frecvenţa reparaţiilor: intervenţiile asupra suspensiilor şi direcţiei;
Durata optimă de utilizare a autoturismelor în regim de leasing operaţional: maximum 160.000 km (pentru maşini cu alimentare pe benzină) şi respectiv 180.000 km (pentru maşini cu motorină).

Business Lease România, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de mobilitate şi leasing operaţional pe plan naţional, a finalizat cel de-al patrulea studiu local, prin monitorizarea unui număr de 8.429 de intervenţii în service înregistrate.
Studiul Business Lease România a fost realizat pe un număr de peste 1.500 de autoturisme. 65% dintre aceste maşini se află în Bucureşti, iar 35% - în restul regiunilor din ţară. 75% dintre şoferi sunt bărbaţi şi 25% sunt femei. Din totalul de maşini pentru care clienţii Business Lease România au optat, primele două poziţii sunt ocupate de mărcile Ford şi Dacia, cu 50%, urmate de Hyundai, cu 13%, Skoda, 12%, şi Volkswagen, cu 10%.

Primele 3 cauze de intrare a maşinilor în service

Studiul realizat de către Business Lease arată că, în România, 20% dintre maşini ajung în service pentru reparaţii în afara reviziilor standard (ceea ce reprezintă 21% din costurile totale de întreţinere a maşinii); 29% dintre maşini se prezintă pentru reviziile periodice (46% din costurile totale de întreţinere a maşinii); iar 51% dintre maşini se prezintă la service pentru anvelope - schimb sezonier şi înlocuire de anvelope uzate (ceea ce reprezintă 33% din costurile totale de întreţinere a maşinii).
În majoritatea cazurilor, maşinile merg în service pentru reviziile periodice - revizii, ulei, filtre, fluide, kit de distribuţie - şi pentru schimb de anvelope. Totuşi, în România, studiul Business Lease arată că maşinile ajung în service des şi pentru întreţinere şi reparaţii legate de suspensii. Din cauza calităţii drumurilor, deseori este necesară înlocuirea elementelor de suspensie - bucşe, bielete antiruliu, amortizoare - şi a celor de direcţie - cap de bară, bielete etc.
Separat, odată cu înaintarea în vârstă şi rulajul maşinii, piesele fabricate din cauciuc sau plastic cedează şi necesită înlocuire (furtunuri şi unele cablaje). De asemenea, în urma accidentelor, maşinile ajung în service şi pentru reparaţia elementelor de caroserie avariate.
„20% dintre autovehiculele comandate la noi în leasing operaţional beneficiază de un grad ridicat de tehnologizare (camere auto avansate/sisteme de avertizare anti-coliziune/faruri adaptative/sisteme de infotainment), iar acest procent este în creştere. Clienţii noştri iau tot mai mult în calcul prevenţia accidentelor - fie prin echipări suplimentare ale maşinilor, fie prin cursuri de condus preventiv.
Multe dintre aceste investiţii sunt recuperate pe parcurs şi conduc chiar la optimizarea bugetului de reparaţii. Situaţia infrastructurii îşi spune însă cuvântul şi afectează comercial companiile, fie că vorbim de timpii alocaţi deplasărilor sau transporturilor, fie că discutăm de cheltuielile de service”, declară Ioana Grigore, director comercial al Business Lease România. „Suntem alături de clienţii noştri şi, prin sistemele noastre performante de monitorizare a flotei şi evaluare a maşinilor, anticipăm şi programăm în service autoturismele, astfel încât conducătorii auto să fie în siguranţă, iar costurile să fie optimizate”, precizează Ioana Grigore.
Cifrele studiului arată, de asemenea, că pentru mentenanţă, în medie, maşinile ajung la service după 25.000 km sau 1 an, după cum prevăd producătorii de autoturisme.
Pentru elemente de frânare, care fac parte din categoria consumabilelor, maşinile ajung la service, în medie, după 30.000 - 40.000 km.
Pentru reparaţii care nu fac parte din categoria înlocuirii consumabilelor (piese de suspensie, direcţie etc.) sunt duse la service, în general, maşinile mai vechi de trei ani şi care depăşesc 80.000 - 90.000 km.

Concluzii

Cu toate că autoturismele noi sunt tot mai performante, situaţia infrastructurii din România are un impact semnificativ asupra costurilor de întreţinere şi fiabilităţii oricărui vehicul. Odată cu învechirea maşinii, valoarea acesteia scade, în timp ce costul total al reparaţiilor creşte semnificativ. În plus, reparaţiile multiple pot genera incidente neplăcute în timpul experienţei la volan. Acesta este şi motivul pentru care BusinessLease, pe baza experienţei acumulate, recomandă utilizarea autoturismelor în regim de leasing operaţional pe o perioadă de maximum 57 de luni, respectiv 160.000 km (alimentare pe benzină) şi 180.000 km (motorină). În acest mod, clienţii Business Lease dispun de o modalitate optimă de folosinţă a maşinilor, atât din punct de vedere economic (costuri), cât şi al unei experienţe sigure şi de calitate în utilizarea vehiculului.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  BRAVO, FLORIN cIORDACHE, FA-I PRAF PE VENETICI , P ...
  Florin Iordache critică raportul Comisiei de la Veneţia

  Si Ardealul din Azerbaidijan tot acum 100 de ani s ...
  Ana Birchall: Azerbaidjan este un partener strategic valoros al României

  NATURA 15 Dumnezeu 15; natura 11 Hristos 11, Maria ...
  “Natura Altfel”, un nou proiect FTMB

  Pupincuristul asta de Ivascu este ministrul tipic ...
  Se cere demisia ministrului Culturii, George Ivaşcu

  Rectificare - Iar industria este construita de cat ...
  Ziua Națională a Contabilului Român - o țară, o economie nu pot avansa fără specialiști

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: