Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Strategia și ghidul de achiziții pentru Smart City, priorități ale proiectului București

Actualitate - Cristian Hăţiş (Money Buzz)
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2018-06-19

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:La sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut loc semnarea acordului de colaborare între Camera bucureşteană şi Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate (ARSCM).

Ca urmare a semnării acestui document de către preşedintele CCIB, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, şi de către președintele ARSCM, Eduard Dumitrașcu, cele două părţi vor coopera în vederea: organizării de evenimente (cursuri, simpozioane, ateliere de lucru, mese rotunde) pentru promovarea conceptului de Smart City și redactării de documente (rapoarte, analize, statistici, prognoze) privind industriile componente ale Smart City.
 
Acestea vor fi realizate de către specialiștii ARSCM și CCIB, fără a exclude colaborarea cu alți profesioniști din spațiul public și privat. În acest context, s-a discutat despre elaborarea unui Ghid de achiziții pentru Smart City, destinat autorităților locale, precum și despre realizarea unei strategii naționale pentru Smart City, cu implicarea CCIB pe componentele economică și  cercetare-dezvoltare-inovare.
 
„În anii următori, Bucureștiul se poate bloca daca proiectele ce vor fi implementate nu vor fi gandite în ansamblu și nu vor avea în vedere integrarea tehnologiei avansate. Iată de ce implicarea CCIB în promovarea conceptului de Smart City reprezintă nu numai un act de normalitate, ci şi un demers necesar.
Însă, pentru a avea succes, este nevoie de un efort de echipă. Lucrând împreună, noi, Camera bucureşteană, alături de ARSCM, dar și de autoritățile locale, avem şanse reale de a contribui la transformarea capitalei României într-un oraș smart”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene.
 
„Conceptul de Smart City a evoluat mult în România în ultimii ani, iar anul acesta este unul în care, în sfârșit, vorbim despre bugete dedicate componentelor smart. Avem orașe în România care demonstrează că abordarea holistică este cheia dezvoltării și chiar dacă primii pași sunt întotdeauna mai timizi, asistăm la o preocupare și o profesionalizare în acest sens. Bucureștiul are datoria de a fi printre capitalele europene demne de remarcat, atunci când vorbim despre proiecte inteligente. Din această perspectivă este important ca alături de partenerii ARSCM să furnizăm expertiza necesară, dar mai ales să dezvoltăm soluții inovatoare. Parteneriatul cu CCIB este unul în care experții vor colabora în scopul identificării și dezvoltării unor astfel de soluții plecând de la convingerea mea că Municipiul București poate fi un centru de furnizare a soluțiilor și produselor pentru Industria Smart City în Europa Centrală și de Est.” 
Semnarea protocolului de colaborare cu ARSCM se înscrie în sfera procupărilor constante ale Camerei bucureştene de a a-şi asuma noi responsabilităţi pentru a contribui la dezvoltarea durabilă a capitalei și la îmbunătăţirea mediului economic.
 
 
 
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: