Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

2 MAI - Ziua Națională a Tineretului

Actualitate - Curierul Naţional
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2018-05-01

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


La data de 2 mai sărbătorim tânăra generație. Proiectul legislativ privind decretarea acestei zile a fost inițiat în anul 2004, de către 15 deputați reprezentând toate formațiunile politice parlamentare. La 5 octombrie 2004, legea a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților, aceasta fiind și Camera decizională. Astfel, conform Legii nr. 425/25 octombrie 2004, ziua de 2 mai a devenit Ziua Națională a Tineretului.

Ziua Națională a Tineretului este ziua în care suntem datori să analizăm dacă facem suficient pentru generația adulților de mâine, dacă reușim să le asigurăm un viitor în țara natală și dacă tinerii beneficiază de condiții europene de educație și dezvoltare personală.

Dincolo de organizarea de evenimente dedicate tinerilor, binevenite în comunitățile locale, în această zi trebuie să facem atât bilanțuri, cât și proiecte noi care să mobilizeze și să motiveze tânăra generație.

Guvernul României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, și-a propus construcția de noi creșe și grădinițe, dar și modernizarea și dotarea celor existente.
Astfel, în primul trimestru al acestui an au fost construite 4 astfel de noi unități educaționale, iar în trimestrul doi vor fi finalizate alte 28 de creșe și grădinițe. Tot în primul trimestru au fost modernizate 4 școli și urmează alte 140 în trimestrul doi. În județul Hunedoara, prin PNDL vor fi construite, modernizate sau dotate creșe, grădinițe și școli în localitățile urbane Deva, Hunedoara, Orăștie, Geoagiu, Petrila, Simeria, Uricani, dar și în zonele rurale. În paralel, administrațiile locale atrag fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor în care se pregătește noua generație.

De asemenea, Guvernul României finanțează în perioada 2017-2020 lucrări de modernizare a căminelor culturale și a bazinelor de înot.

Prin Programul de cercetare 'Performanță Instituțională', Guvernul urmărește dezvoltarea instituțională pentru creșterea performanței institutelor naționale de cercetare-dezvoltare și a universităților de stat. Bugetul previzionat pentru perioada 2018-2021 este de 500 de milioane de lei. În acest caz, pachetul de informații a fost lansat în dezbatere publică.

Măsurile care vizează această categorie trebuie să continue cu responsabilitate pentru că viitorul întregii națiuni este strâns legat de viitorul tinerilor. Depinde de fiecare dintre noi să lăsăm tinerilor o moștenire pe care s-o prețuiască și s-o valorifice pentru o viață mai bună, acasă!

La mulți ani, tinerilor români de pretutindeni!
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  prin alegerile democratice exprimate de romani in ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Un necunoscut ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  seamana cu chichirau si gotiu ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  plata o primiti de la plicusor ban ...
  O nouă seară de protest în Piața Victoriei

  2 mai lasa din yarba ...
  Klaus Iohannis: Intervenția Jandarmeriei a fost puternic disproporţionată

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: