Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

GIOVANNI VILLABRUNA, NOUL PREȘEDINTE AL PATRONATULUI CONFINDUSTRIA ROMANIA

Actualitate - Curierul Naţional
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2018-02-06

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


 
 În data 30 ianuarie, cu doar câteva luni mai devreme decât data prevazută inițial, Asociații Patronatului Confindustria Romania s-au reunit în numar mare la Adunarea Electivă Extraordinară, în scopul alegerii noului Președinte și al Consiliului Național.
 
Președintele în funcție, Mauro Maria Angelini, nu a putut participa din motive personale și, prin urmare, Adunarea a fost deschisă de către Prim Vicepreședintele în funcție, Giulio Bertola, care, după o scurtă introducere, a dat cuvântul Directorului General Rocco Ferri pentru explicațiile necesare privind procedurile de votare conform Statutului.
Alegerea lui Giovanni Villabruna (ANSALDO NUCLEARE - GRUPUL ANSALDO ENERGIA) a înregistrat un rezultat excelent, obtinând voturi favorabile în procent de 97% din partea asociaților, ceea ce dovedește atât atenția deosebită pe care a atras-o acest candidat, cât și interesul tot mai mare față de proiectul asociativ al Patronatului Confindustria.
Președintele nou ales are peste 30 de ani de prezență profesională în România, fiind o persoană cu prestigiu atât în comunitatea italiană de business din România, cât și în rândul autorităților italiene și române.
<…este necesar să perseverezi în cercetarea constantă a soluțiilor de optimizare și dezvoltare. Acesta este motivul pentru care consider că este important să stabilesc cât mai curând noi obiective, pentru a reduce timpii necesari îndeplinirii acestora> a declarat Villabruna în prezentarea strategiei pe care dorește să o adopte în Confindustria Romania. <Cred cu tarie că reprezentarea asociativă în Confindustria reprezintă o misiune care necesită dedicație și responsabilitate, dar și o atitudine orientată spre ascultarea părerilor celorlalți, abilitatea de a înțelege cazurile individuale și de a se identifica cu problemele specifice ale asociaților, fie că sunt companii mici, mijlocii sau mari, astfel încât să fim întotdeauna în măsură să răspundem cât mai bine nevoilor lor>.
Printre problemele principale care trebuie abordate cu prioritate, Președintele Villabruna s-a axat pe dezvoltarea asociativă nu numai în ce privește creșterea  numerică, dar și calitativă, îmbrațișând motivațiile care pot determina unitatea companiilor italiene și respingând personalismele și argumentele inutile care generează diviziuni, dăunătoare bunei performanțe a activităților.
În continuarea prezentării programului, Președintele nou ales a reamintit necesitatea unui dialog mai intens cu marile companii active în România, pentru a atrage prezența acestora în cadrul Confindustria Romania, adresând un mesaj de reflecție marilor bănci italiene prezente în România, văzute ca parteneri indispensabili pentru susținerea dezvoltării, în special pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii.
De asemenea, au fost aduse în discuție sectoarele de mare interes pentru dezvoltarea României, precum sectorul Agricol, în sens largit considerat ca Agro- Industrie, sectorul Energetic, sectorul Construcții/ Infrastructură și sectorul Mediu. Sunt domeniile în care companiile italiene activează zilnic, adesea confruntându-se cu multe dificultăți și riscând uneori să fie penalizate în mod incorect, chiar și din punct de vedere financiar. Birocrația excesivă, creșterea costurilor forței de muncă, lipsa de personal sunt câteva din problemele care împiedică dezvoltarea business-urilor în această țară, iar rolul Patronatului Confindustria Romania trebuie să fie tocmai acela de a sprijini proprii Asociați în mod competent, autoritar, proactiv și în colaborare cu celelalte instituții patronale românești.
Înainte de prezentarea echipei sale, Președintele Confindustria Romania, Giovanni Villabruna, a încheiat raportul privind Programul său adresând asociaților un mesaj de sensibilizare cu privire la importanța fiecăruia de a contribui nu numai verbal, ci și faptic la  susținerea proiectului "Sistema Italia", fără a compromite identitatea Confindustria și, în mod clar, independența operațională a Asociației. Echipa Președintelui Villabruna pentru următorii doi ani este compusă din: 
Alessandro Romei (RINA SIMTEX) Prim Vice Președinte; Giulio Bertola (ADV COMMUNICATION)- Delegat pentru Relațiile cu Confindustria; Nicola Longo Dente (UNICREDIT); Roberto Falato (BOSCOLO & PARTNERS CONSULTING)– Trezorier; Fausto Mastrini (AUTO PERUGIA)– Delegat pentru relațiile cu IMM-urile; Wolfgang Meier (PIRELLI); Alessio Miconi (OMA ROMANIA)– Delegat pentru Relațiile Industriale și Marco Nicastro  (AGRO MAGISA) – Delegat Agro- Industria.                                              
<Obiectivele comune, profesionalismul, competența, disponibilitatea, acceptarea provocării și "entuziasmul de a face" a fiecărui candidat au fost criteriile principale în alegerea echipei> concluzionează Villabruna.
Echipa Președintelui este completată de cei 4 consilieri aleși în cadrul Adunării Generale: Vincenzo Gaudino (TELECOMPONENTI ROMANIA); Luca Rabbia (GOLD PLAST); Davide Crovetti (SCG BUILDING); Andrea Infriccioli (BANCA IFIS).
Adunarea Generală s-a bucurat de participarea, în calitate de Invitat de Onoare, a Excelenței Sale Ambasadorul Italiei la București, Marco Giungi, care, în discursul său, a subliniat importanța sinergiei și a consensului între instituțiile ce fac parte din Sistema Italia în sprijinul întreprinzătorilor italieni din România și a dorit să emfatizeze faptul că Patronatul Confindustria Romania este o instituție independentă, evidențiind astfel colaborarea dintre sectorul public și cel privat. În sală au fost prezenți și reprezentanții celorlalte instituții care fac parte din “Sistema Italia” în România: Directorul ICE Luca Gentile, Directorul Institutului Italian de Cultură Ezio Peraro și Președintele CCIpR, Roberto Musneci. 
 
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  pisha: deci tu o ai mai mica decat inflația! ...
  Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

  decat ca tot la parnaie ma pensionez! ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  dragnea, infractorul criminal, analfabetul sef, vo ...
  Un călător s-a aruncat în fața metroului, dar nu a fost rănit

  Precizare in legatura cu inflatia: romanilor le pl ...
  Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

  Discover The Secret 3-Step Amazon Formula & Start ...
  Modalități de imprimare textile - ce înseamnă și ce obiecte poți imprima

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  IT&C

  Transporturi

  Retail