Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

„Educație prin Mișcare” în Sectorul 3

Actualitate

Data adaugarii: 2017-10-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Asociația Elite Running își propune să atragă cât mai multe persoane din aceste segmente ale populației într-un program specializat de activități sportive și de antrenamente de grup.

Startul proiectului îl reprezintă începerea antrenamentelor de grup organizate în Parcul Al.I. Cuza, în perioada 16 octombrie — 28 noiembrie 2017.

Finalul proiectului îl reprezintă competiția de alergare 'Maratonul 1 Decembrie', competiție omagiu adusă Zilei Naționale și Marii Uniri, aflată în acest an la a 7-a ediție.

Astfel, Maratonul 1 Decembrie va avea loc pe 1 Decembrie 2017, în intervalul orar 08.00-14.30, în Parcul Al. I. Cuza din Sectorul 3 și în cadrul lui se vor desfășura următoarele probe:

Maratonul '1 Decembrie', 42.2 km

Semimaratonul 'E.ON Flash', 21.1 km

Cursa 'Carrefour Park Lake', 10.
6 km

Cursa fotoliilor rulante

Cursa populară

Determinante pentru demararea și susținerea proiectului au fost statisticile cu privire la stilul de viață al românilor, date care arată atât nevoia socială, cât și starea de sănătate existenta la nivel național a populației și, implicit, a cetățenilor Sectorului 3.

Sportul de masă în aer liber este o alternativă demonstrată la viață sedentară. Din experiența Asociației Elite Running, acumulată în cei 5 ani de activitate, creșterea nivelului de pregătire și dorința de autodepășire pot duce la renunțarea la alimentația nesănătoasă, consumul de tutun și alcool. Alergarea, în comparație cu alte sporturi, implica costuri mai mici și mai puține constrângeri. Acest tip de mișcare se poate desfășura independent de condițiile meteo, nu doar pe pistele de atletism, cât și în parcuri sau poteci, cărări de munte. Toate aceste aspecte fac alergarea să fie accesibilă unui spectru larg de persoane dornice de a-și îmbunătăți starea de sănătate și calitatea vieții.

Acțiunile propuse spre desfășurare sunt următoarele:

— înscrierea participanților la antrenamente

— start antrenamente începând cu 16 octombrie 2017

— evaluarea participanților ca nivel de pregătire și obiectiv sportiv personal (cursa aleasă de fiecare participant, după cele 8 săptămâni de antrenamente)

— împărțirea pe grupe în funcție de tipul cursei și nivelul de pregătire

— definirea unor programe de antrenament specifice fiecărei grupe

— pregătirea unui lot de 100 de persoane în cadrul ședințelor de antrenament, ce vor avea o frecvență de 2 ori pe săptămână și vor fi coordonate de instructori acreditați

— finalizare antrenamente 28 noiembrie 2017

— participarea la competiția de alergare 'Maratonul 1 Decembrie' din data de 1 Decembrie 2017

'Maratonul 1 Decembrie' este o competiție aflată la a 7-a ediție în acest an (2017) și pentru care alergătorii amatori, dar și cei profesioniști, și-au manifestat un interes crescut de la an la an. Această concluzie rezultă din evoluția crescătoare a numărului de participanți care a atins în 2016 numărul de 624 de concurenți, comparativ cu 117 de concurenți câți ce se aliniau la start în 2010.

În cadrul Maratonului București 2017, care va avea loc în perioada 13-15.10.2017, proiectul 'Educație prin Mișcare' împreună cu partea sa integrantă 'Maraton 1 Decembrie' vor fi prezentate la standul Asociației, unde sunt disponibile flyere și se vor putea obține informații despre proiect. Tot la standul Asociației se vor putea face înscrieri la antrenamentele pregătitoare și la cursele organizate în cadrul Maratonului 1 Decembrie, se vor efectua activități de informare și consiliere pentru persoanele care doresc să își schimbe stilul de viață, optând pentru mișcarea în aer liber.

Informații generale despre Asociația Elite Running

Asociația Elite Running, fondată în anul 2013, promovează mișcarea în aer liber și un stil de viață sănătos în rândul persoanelor cu o viață sedentară. Obiectivele pe termen lung ale asociației sunt familiarizarea și însușirea noțiunilor de bază ale alergării de către un număr cât mai mare de persoane și participarea acestora la evenimentele specifice de alergare.

Activitățile asociației urmăresc atingerea acestor obiective și constau în organizarea de antrenamente cu programe dedicate, în funcție de nivelul de pregătire al participanților, și organizarea de competiții de alergare la nivel național.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Cu cat tuna si fulgera Dragnea mai tare impotriva ...
  Sesizarea lui Klaus Iohannis privind statutul magistraților, pe masa CCR

  cu asemenea comisioane ,prefer cu plata la ghiseu ...
  ING Bank România lansează ING Pay – soluția de plată cu telefonul mobil

  Garda de Mediu spune ca depunerile sunt in limita ...
  Poluarea aerului in Gorj, ignorata de autoritati

  cele 100 mld de € sunt facute de polonezi in occ ...
  Brexit: Polonia se desolidarizează de blocul european

  puturosii occitentali le convine ca cei din est:p ...
  Brexit: Polonia se desolidarizează de blocul european

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: