7 din 10 români aleg bicicleta ca mijloc de relaxare

Casti bicicleta Veloteca
Casti bicicleta Veloteca

Cu ocazia Turului României 2019, Federaţia Română de Ciclism invită românii să participe la Recensământul Bicicletelor, o iniţiativă menită să arate dimensiunea comunităţii pasionaţilor de mişcare pe două roţi. Oricine poate înscrie numărul de biciclete deţinute pe http://turulromaniei.com/recensamant-biciclete/, în perioada 3-15 septembrie 2019.

Pentru 37% dintre români, bicicleta e mai populară decât maşina, arată un sondaj naţional realizat în perioada 22-29 august 2019, pe platforma Ivox.ro, realizat la solicitarea Federaţiei Române de Ciclism cu ocazia startului Turului României. 7 din 10 români merg cu bicicleta ca să se relaxeze, în weekend sau în călătorii. 13% dintre ei merg cu bicicleta cel puţin o dată pe săptămână, mai arată studiul, la care au participat 750 de respondenţi, cu vârste între 18 şi 65 de ani, utilizatori de Internet. (marjă de eroare de +/- 3%)

Majoritatea participanţilor la sondaj (64%) asociază bicicleta cu sănătatea, în timp ce aproape jumătate (46%) spun că bicicleta le trezeşte amintiri din copilărie. 38% dintre români asociază bicicleta cu senzaţia de libertate, iar 29% – cu un comportament „verde”. Creşterea în popularitate a bicicletei a atras şi creşterea popularităţii a ciclismului în ţară: 1 din 5 respondenţi a declarat că urmăreşte competiţii de ciclism.

1 COMENTARIU

  1. „7 din 10 români aleg bicicleta ca mijloc de relaxare”
    Corect … pe la tara !
    Prin oras, exagerare !!!!!!!!!!!!! Nu ai pe unde sa „biciclesti” .
    In buricul Romaniei s-au dat bani pentru biciclete, pentru ochelari….
    Infrastructura, anemica ! Fix ca bramburica, vai de capul ei (si nu numai) !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here