50.000 bucăţi de ţigarete de contrabandă, confiscate de inspectorii vamali

Sursa foto: Pixabay

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Stânca – Costeşti au confiscat 50.000 bucăţi de ţigarete de contrabandă.

Potrivit Directiei Generale a Vamilor, duminica, în jurul orei 11:30, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean moldovean, conducător auto al unui microbuz MERCEDES, care a declarat că nu deţine produse accizabile.

La controlul vamal amănunţit efectuat asupra microbuzului, au fost descoperite un număr de 50.000 bucăţi ţigarete mărcile Kent si Marlboro, sustrase de la controlul vamal, fiind disimulate în pereţii laterali şi în partea superioară a peretelui despărţitor dintre compartimentul de bagaj şi cel destinat călătorilor.

Persoana implicată în săvârşirea faptei a fost sancţionată contravenţional în conformitate cu prevederile art. 653 alin.(1) lit.a) si alin.(2) din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, aprobat prin H.G. nr.707/2006 (cu modificările şi completările ulterioare) cu amendă in valoare de 6.000 lei, ţigaretele au fost reţinute în vederea confiscării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here